2017. december 17., vasárnap
Lázár, Olimpia

Egyéb IX.kerület

Nálunk marad a Ludwig Múzeum

Nem költözik a Városligetben felépítendő Új Nemzeti Galéria épületébe a Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum (Lumú). Marad jelenlegi helyén, a Müpában.

Budapest, 2014. augusztus 15. A Ludwig Múzeum (Kortárs Művészeti Múzeum) bejárata a Művészetek Palotája épületében (a MÜPA-ban), a főváros IX. kerületében, a Komor Marcell utcában. MTVA/Bizományosi: Simó Endre *************************** Kedves Felhasználó! Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.


MTVA/Bizományosi: Simó Endre 

Baán László, a Liget projekt miniszteri biztosa emlékeztetett: az elmúlt hónapokban számtalan kísérlet történt az egész elképzelés újragondolására, némelyikről aztán kiderült, ezek nem alternatívaként működnek, hanem a Liget program kiegészítéseként. Ennek elemeit a kormány október 20-i döntése véglegesítette, így eldőlt, hogy a Lumú nem kerül az Új Nemzeti Galéria épületébe, amely ezzel mintegy 20 százalékkal kisebb lesz és kivitelezési költsége is alacsonyabb lehet – számolt be az MTI.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.