2017. december 15., péntek
Valér

Egyéb

Naomi Wood – Mrs. Hemingway

mrs hemingwayErnest Hemingway a kor igazi macsója volt: halászott, vadászott, szó szerint vedelt, imádta a nőket, és nem volt a hűség szobra sem. Nem csoda, hogy Az öreg halász és a tenger írójának négy felesége volt, ők mindannyian Mrs. Hemingwaynek mondhatták magukat. Naomi Wood könyve pedig az ő szemszögükből mutatja be a íróóriást, aki bármelyik nőnek összetörte a szívét, ha úgy érezte, hogy tovább kell lépnie egy másik nő oldalán. Hadley, Pauline, Martha és Mary végigkalauzol minket Hemingway évein, tipródásain, sikerein és kudarcain. Látjuk magunk előtt, ahogy az író annyira szegény, hogy galambokat öl meg a parkban, hogy az kerüljön az asztalra. Sikerei csúcsán pedig szafarikra jár vagy Kubában koktélozik. Mégsem ő van igazán a középpontban, a könyv inkább azokról az asszonyokról szól, akik a végletekig képesek elmenni, ha igazán szeretnek valakit. A jóképű Hemingway pedig mindenkit levett a lábáról.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.