2017. december 17., vasárnap
Lázár, Olimpia

Egyéb III.kerület

Ne habozzon, véleményezzen!

Társadalmi egyeztetésre bocsátja a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a budai fonódó villamoshálózat megépülésével bevezetendő villamos- és buszhálózati változásokat. Ezek nagyban érintik majd a III. kerület tömegközlekedését is. Annak érdekében, hogy az újonnan kialakított vonalak a lakosságnak is megfeleljenek, a BKK november 10-éig várja a javaslatokat, illetve véleményeket a témában. Az érdeklődők a www.bkk.hu/te/budaifonodo weboldalon tehetik meg észrevételeiket.

fonódó, villamoshálózat, Óbuda (fotó: MTI)

Fotó: Máthé Zoltán (MTI)

A budai fonódó villamoshálózatot várhatóan 2015 decembere és 2016 januárja között helyezik üzembe, amellyel átszállásmentes kapcsolat jön létre Észak-, Közép- és Dél-Buda között. Alább pontokba szedtük, pontosan milyen főbb módosításokkal kell számolnia az óbudai utazóközönségnek az összesen mintegy 35 milliárd forintos projekt kapcsán.


 • A 19-es és a 41-es villamos útvonala észak felé lesz hosszabb: mindkét járat Óbudára viszi majd az utasokat jelenlegi dél-budai végállomásáról.
 • Az Óbuda és a Batthyány tér M+H közötti jelenlegi buszforgalmat a budai fonódó hálózat megépülésével villamosok váltják ki.
 • A 86-os busz szerepét a villamosok mellett Óbudán az új 9A busz veszi át. A 9A járat a Kiscelli utca és a Nyugati pályaudvar M között sűríti majd a 9-es busz közlekedését.
 • A 160-as busz Békásmegyerről és a 260-as busz a Virágosnyereg úttól jelenlegi útvonalán csak az Óbudai rendelőintézetig közlekedik.
 • A 29-es busz útvonalát a BKK a 134-es busz útvonalával összekötve meghosszabbítja, a járat Hűvösvölgytől Békásmegyerig közlekedik majd. A járat a Római úti lakótelepet is kiszolgálja majd.
 • A 34-es busz útvonala is módosul, a mainál nagyobb részben szolgálja ki a Pók utcai lakótelep környékét.
 • A 10-es út nyomvonal-módosításához kapcsolódóan a 218-as busz a jövőben a Pomázi út–Aranyvölgy utca–Bécsi út útvonalon halad majd, elkerülve a Kocsis Sándor úti vasúti átjárót.

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.