EUR: 306,95 Ft
CHF: 281,82 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Egyéb XXII.kerület

Negyven éve Barosson szolgál

Hámori Gyula és a kórus22

Hámori Gyula karnagy a barossi kórust vezényli, amelyben felesége és fia is énekel

Hámori Gyulát, a Baross Gábor telepi Jézus Szíve-templom karnagyát köszöntötték szolgálatának 40. évfordulóján. Az ünnepi misén Hámori Gyula vezényelte a barossi templom kórusát és fia, Hámori Gergő, illetve Sisak András, a Budai Nagy Antal Gimnázium volt ének-zene tanára orgonált. Hámori Gyula 1975-ben kezdte kórusvezetői tevékenységét Barosson, majd 1976-ban ide nősült, és azóta itt él családjával. Három fia közül az egyik, Gergő követi édesapja példáját.

– Én is az apámtól örököltem a karvezetést, kántorkodást, ő Budaörsön szolgált, ahol laktunk – mesélte az ünnepelt. – Egy ideig párhuzamosan voltam kántor a Szent Imre-templomban és karnagy Barosson, aztán, amikor összeházasodtunk, feleségemmel, Babával végleg Baross lett az otthonom és a szolgálati helyem.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

  A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.