EUR: 307,92 Ft
CHF: 266,00 Ft
2017. október 19., csütörtök
Nándor

Egyéb XXII.kerület

Negyven éve Barosson szolgál

Hámori Gyula és a kórus22

Hámori Gyula karnagy a barossi kórust vezényli, amelyben felesége és fia is énekel

Hámori Gyulát, a Baross Gábor telepi Jézus Szíve-templom karnagyát köszöntötték szolgálatának 40. évfordulóján. Az ünnepi misén Hámori Gyula vezényelte a barossi templom kórusát és fia, Hámori Gergő, illetve Sisak András, a Budai Nagy Antal Gimnázium volt ének-zene tanára orgonált. Hámori Gyula 1975-ben kezdte kórusvezetői tevékenységét Barosson, majd 1976-ban ide nősült, és azóta itt él családjával. Három fia közül az egyik, Gergő követi édesapja példáját.

– Én is az apámtól örököltem a karvezetést, kántorkodást, ő Budaörsön szolgált, ahol laktunk – mesélte az ünnepelt. – Egy ideig párhuzamosan voltam kántor a Szent Imre-templomban és karnagy Barosson, aztán, amikor összeházasodtunk, feleségemmel, Babával végleg Baross lett az otthonom és a szolgálati helyem.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ötszáz gyerek, ötszáz méter

  Ötszáz gyerek, ötszáz méter

  Városunk is csatlakozott azon kezdeményezéshez, amely a reformáció 500. évfordulója alkalmából októberben a Kárpát-medencei településekre futva viszi el Luther Márton 95 tételét.

 • A magyar Chagall

  A magyar Chagall

  Kádár Béla, a magyar Chagall kiállítása nyílt meg Kőhíd címmel vasárnap Székesfehérváron a Deák Gyűjteményben, a Városi Képtárban.

 • Divat a múzeumban

  Divat a múzeumban

  Az Iparművészeti Múzeumban rendeztek október 15-én divatbemutatót, azonban ez korántsem jelentette azt, hogy a divat muzeális darabjai vonultak volna fel a nézők előtt.