2018. április 23., hétfő
Béla

Egyéb XXII.kerület

Negyven éve Barosson szolgál

Hámori Gyula és a kórus22

Hámori Gyula karnagy a barossi kórust vezényli, amelyben felesége és fia is énekel

Hámori Gyulát, a Baross Gábor telepi Jézus Szíve-templom karnagyát köszöntötték szolgálatának 40. évfordulóján. Az ünnepi misén Hámori Gyula vezényelte a barossi templom kórusát és fia, Hámori Gergő, illetve Sisak András, a Budai Nagy Antal Gimnázium volt ének-zene tanára orgonált. Hámori Gyula 1975-ben kezdte kórusvezetői tevékenységét Barosson, majd 1976-ban ide nősült, és azóta itt él családjával. Három fia közül az egyik, Gergő követi édesapja példáját.

– Én is az apámtól örököltem a karvezetést, kántorkodást, ő Budaörsön szolgált, ahol laktunk – mesélte az ünnepelt. – Egy ideig párhuzamosan voltam kántor a Szent Imre-templomban és karnagy Barosson, aztán, amikor összeházasodtunk, feleségemmel, Babával végleg Baross lett az otthonom és a szolgálati helyem.


Kapcsolódó Cikkek

  • Fedezzük fel a természetet!

    Fedezzük fel a természetet!

    Teljes gőzzel üzemelnek a turisztikai látványosságok és a kirándulóhelyek Heves megyében. Alig vártuk, hogy végre birtokba vehessük a természetet a hosszú és – úgy látszott – véget nem érő telet követően. Megyénkben számos intézkedést tettek azért, hogy a jó idő beköszöntével mindenki ellátogathasson arra a helyre, amely télen még nem biztos, hogy alkalmas volt erre.

  • Betömik a lyukat

    Betömik a lyukat

    A tervek szerint – az időjárás függvényében – április 19-én, csütörtökön megkezdi a kivitelező az egri Csiky és Barkóczy utcák kereszteződésében keletkezett útbeszakadás helyreállítását. A munka nem egy önálló, ideiglenes megoldást jelent, hanem a már régóta tervezett, teljes, csapadékvíz-rendezési és felújítási program részeként valósul meg a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) Eger rendelkezésére álló forrásból.