2017. december 15., péntek
Valér

Egyéb XIV.kerület

Niki bronzérme adta meg a lökést

Minden idők legjobb eredményével zárta a lettországi junior taekwondo Európa-bajnokságot a magyar csapat. Patakfalvy Luca és Füredi Rebeka arany-, az MTK zuglói bázisán készülő Nagy Niki bronzérmet szerzett. A lánycsapat a nemzetek versengésében a harmadik helyet csípte el.

Nagy Niki (fotó: Sulyok László)

Nagy Niki (fotó: Sulyok László)

A kontinenstorna nyitónapján az 52 kg-osok mezőnyében Nagy Nikolettnek már a 16 közé jutásért is mérkőznie kellett. A svéd Thea Klinget aranyponttal múlta felül. A nyolcaddöntőben a cseh Dominika Hronova várt rá, a magyar lány jól taktikázva 7−2-vel menetelt tovább. A négy közé kerülésért az ukrán Karolina Kupriyanova sem járt jobban, Niki 13−6-os győzelmet aratott fölötte. A fináléba kerülésért az olasz Francesca Radaelli következett. Sokáig úgy tűnt, a fináléra készülhet a magyar lány, 7−2-re vezetett az első, 13−6-ra a második menet végén. A hajrában 19−17-es vezetésénél öt mínusz pontja miatt tíz másodperccel a vége előtt leléptették. A talján jutott a döntőbe, Nagy Niki pedig bronzérmet szerzett az Eb első napján.


nagyniki

Van oka az örömre Nikinek

– Bő egy éve erre készültünk – foglalta össze Tóth Balázs röviden, hogy minek köszönhető a lettországi junior Eb-n elért két arany-, egy bronzérem, egy ötödik hely és a női csapat összetett harmadik helye. Persze bővebben is kifejtette.

– A tavalyi korosztályos vb óta a klubokban, az egyéni foglalkozásokon, a kétnapos válogatott szemináriumokon, edzőtáborokban és a nemzetközi versenyeken is erre a kontinenstornára fókuszáltunk. Otthon felkészültünk, a világranglista-versenyeken pedig mindig egyetlen taktikai elemet hangsúlyozva léptünk pástra – árulta el az edző. – Kinek mennyi mérkőzés jutott, annyit tudott fejlődni éles helyzetben.


A szakember kiemelte, mekkora lökést adott a csapatnak, hogy az első napon látták, a megbeszélteket végre lehet hajtani éles szituációban is. – Már az első találkozóján a szerb versenyt nyerő svédet kellett legyőznie, és ez fegyelmezett versenyzéssel sikerült is a hirtelen halálban. A későbbiekben a riválisok nem győzték dicsérni a csapatunkat, hiszen olyan nemzeteket fektettünk két vállra nagy különbséggel, mint a favorit német, olasz, francia és orosz iskola növendékeit. Gondolom, nem kell taglalnom, milyen körülmények között készülnek ők, és mekkora stábbal érkeztek az Eb-re.

Magyar sikersztori

A magyar lánycsapat két arany- és egy bronzérmet szerzett, amivel az országok rangsorában az előkelő harmadik helyet kaparintotta meg a lettországi Eb-n.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.