EUR: 319,78 Ft
CHF: 275,49 Ft
2018. május 25., péntek
Orbán

Egyéb

Nyugodjunk meg, együnk csirkét!

Szó sincs róla, hogy a WHO legújabb kutatási eredménye hallatán,  mely szerint a vörös húsok rákkeltők, azonnal át kellene térnünk a vegetáriánus életmódra! Hiszen ott van a csirkehús, amelyet a legbiztonságosabbként tartanak számon. Pozitív élettani hatásait már több kutatás is igazolta. Íme a legfontosabb érvek a csirkehús mellett.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

1.   Az egyik legkiválóbb forrása a sovány, minőségi fehérjének. A fehérje elengedhetetlen a megfelelő növekedéshez és fejlődéshez, nélkülözhetetlen a fogyókúrázók számára.
2.    Segít a csontritkulás megelőzésében.
3.    Kiváló B3-vitamin-forrás, így véd a ráktól.
4.    Szeléntartalma miatt támogatja az anyagcserét, az immunrendszert és a pajzsmirigy működését.

5.   A B6-vitaminja az erek védelmében játszik fontos szerepet.
6.    Foszforforrás, így a csontok és a fogak egészségét védi, segíti a vese, a máj és a központi idegrendszer működését is.
7.    Triptofántartalma miatt természetes antidepresszáns, ezért kelt olyan kellemes érzetet, ha megeszünk egy tányér tyúkhúslevest.
8.    A csirkehúsban található alfa- és bétakarotin segít szemünk egészségének megőrzésében is.


Kapcsolódó Cikkek