2018. január 20., szombat
Fábián, Sebestyén

Egyéb V.kerület VI.kerület VII.kerület VIII.kerület IX.kerület X.kerület XXI.kerület

Olimpikonok díjazták az iskolákat

A Budapesti Diáksport Szövetség (BDSZ) és a főváros közösen tüntette ki azt a 20-20 fővárosi közép- és általános iskolát, amely a 2014/2015. tanévben a legsportosabb intézménynek bizonyult, azaz a legeredményesebben szerepelt a diákolimpiai versenyeken. A belső kerületekből számos iskola érdemelte ki az elismerést: az Eötvös József Gimnázium, a Kölcsey Ferenc Gimnázium, a Nikola Tesla Szerb Tanítási Nyelvű Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium, a Vajda Péter Ének-Zenei Általános és Sportiskola, valamint a Veres Pálné Gimnázium.

kölcsey

Kőbán Rita örömmel adta át egykori iskolája, a Kölcsey Ferenc Gimnázium igazgatójának, Fazekas Csabának az elismerést

– A sportoló nemzet a kormányzat számára is egy kiemelt stratégiai cél – hangsúlyozta megnyitó beszédében Szalay-Bobrovniczky Alexandra. – Támogatjuk a programban részt vevő oktatási intézményeket, iskolákat, a testnevelő tanárokat és a versenyek minőségi lebonyolítását is. Önmagában a diáksport megszervezése ugyanis túlmutat a jövőbeni élsportolók kinevelésén, hiszen a rendszeres sportolás népszerűsítésével és a versenyszellem erősítésével olyan fiatalok nevelkedhetnek, akik az élet különböző területein is megállják majd a helyüket– fogalmazott a főpolgármester-helyettes asszony.


Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.