EUR: 312,91 Ft
CHF: 261,33 Ft
2018. április 25., szerda
Márk

Egyéb V.kerület VI.kerület VII.kerület VIII.kerület IX.kerület X.kerület XXI.kerület

Olimpikonok díjazták az iskolákat

A Budapesti Diáksport Szövetség (BDSZ) és a főváros közösen tüntette ki azt a 20-20 fővárosi közép- és általános iskolát, amely a 2014/2015. tanévben a legsportosabb intézménynek bizonyult, azaz a legeredményesebben szerepelt a diákolimpiai versenyeken. A belső kerületekből számos iskola érdemelte ki az elismerést: az Eötvös József Gimnázium, a Kölcsey Ferenc Gimnázium, a Nikola Tesla Szerb Tanítási Nyelvű Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium, a Vajda Péter Ének-Zenei Általános és Sportiskola, valamint a Veres Pálné Gimnázium.

kölcsey

Kőbán Rita örömmel adta át egykori iskolája, a Kölcsey Ferenc Gimnázium igazgatójának, Fazekas Csabának az elismerést

– A sportoló nemzet a kormányzat számára is egy kiemelt stratégiai cél – hangsúlyozta megnyitó beszédében Szalay-Bobrovniczky Alexandra. – Támogatjuk a programban részt vevő oktatási intézményeket, iskolákat, a testnevelő tanárokat és a versenyek minőségi lebonyolítását is. Önmagában a diáksport megszervezése ugyanis túlmutat a jövőbeni élsportolók kinevelésén, hiszen a rendszeres sportolás népszerűsítésével és a versenyszellem erősítésével olyan fiatalok nevelkedhetnek, akik az élet különböző területein is megállják majd a helyüket– fogalmazott a főpolgármester-helyettes asszony.


Kapcsolódó Cikkek

 • Helyreigazítás

  A “Sorra hódolnak be az LMP emberei Simicskának” című cikkünkben valótlanul állítottuk…

 • A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  A szelfi mindig szép, a szelfi mindig vidám…

  Szegedről indult Tóth Tamás Sándor tanítóképzős hallgató fotókiállítása, amely a szelfik – azaz önportrék – mögötti valóságot mutatja meg, ezzel felhívva a figyelmet a minket körülvevő társadalmi problémákra, amelyekről sok esetben, akarva vagy akaratlanul, de nem veszünk tudomást.

 • Tovább tart a jó széria

  Tovább tart a jó széria

  A férfi kosár- és vízilabda bajnokságokban már a középszakasz zajlik, és ahogy azt a korábbi években megszokhattunk, a Szolnoki Olaj és a Szolnoki Dózsa-Közgép is a felsőházban érdekelt.