2018. március 17., szombat
Gertrúd, Patrik

Egyéb XVII.kerület

Ötmilliót kaptak az iskolák

Ötmillió forintot oszthattak szét létszámarányosan a kerületi iskolák, amit kis értékű tárgyakra költhettek. Az önkormányzat másodszor nyújtott ilyen támogatást az intézményeknek.

XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata vissza nem térítendő támog,atást nyújt a kerületi iskolák számára Riz Levente polgármester, dr. Varjúné dr. Fekete Ildikó tankerületi igazgató, Hitz János Kőrösi iskola igazgató (Fotó: Keresztesi Balázs)

Varjuné Fekete Ildikó az iskolák által vásárolt tárgyak egy részével
(Fotó: Keresztesi Balázs)

– Az igazgatókra bíztam, pontosan milyen szemléltető eszközt választanak a pénzből – mondta lapunknak Varjuné Fekete Ildikó, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ tankerületi vezetője. – Lebontva tizenegy iskolára nem egy nagy összeg ez a pár százezer forint, mégis több a semminél. Kicsit így is előre lehet lépni. Az infokommunikációs eszközök gyorsan elavulnak a hihetetlen mértékű fejlődés következtében, elég gyakran kellene cserélni ezeket. Szerencsére a cégek is fel szoktak ajánlani nem olyan régi tárgyakat, amikor lecserélik a gépparkjukat. A legjobb megoldás persze az lenne, ha az összes elavult eszközt le lehetne cserélni, de ehhez egy nagyobb uniós pályázatra lenne szükség.


Érdekes, hogy a laptopok, nyomtatók, projektorok, pendrive-ok és társasjátékok közé egy sertéscsontváz is befért. Az egyik iskola sertésfejet kívánt venni szemléltető eszköznek, hogy biológiaórán be tudja mutatni a rágás folyamatát, de csak teljes csontvázat kaptak.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Francia rekorder darab a csabai színpadon

  Igazi világsiker premierjére készül a Békéscsabai Jókai Színház társulata. Bár a darabot csak április 6-tól láthatja a közönség, Seregi Zoltán színházigazgató már az évad kezdetekor ezt az előadást jelölte meg a talán legjobban várt alkotásként.

 • Kisdiákok nagy szavalása

  Kisdiákok nagy szavalása

  Harmincöt gyermek mérettette meg magát a kistérségi versmondóversenyen, amelyet már több éve a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola szervez meg.

 • Jön a Blues Brother show!

  Jön a Blues Brother show!

  Megtartották az olvasópróbáját a The Blues Brothers – The Hungarian show című produkciónak a Soproni Petőfi Színházban.