EUR: 310,27 Ft
CHF: 267,68 Ft
2017. szeptember 21., csütörtök
Máté, Mirella

Egyéb XVII.kerület

Ötmilliót kaptak az iskolák

Ötmillió forintot oszthattak szét létszámarányosan a kerületi iskolák, amit kis értékű tárgyakra költhettek. Az önkormányzat másodszor nyújtott ilyen támogatást az intézményeknek.

XVII. kerület Rákosmente Önkormányzata vissza nem térítendő támog,atást nyújt a kerületi iskolák számára Riz Levente polgármester, dr. Varjúné dr. Fekete Ildikó tankerületi igazgató, Hitz János Kőrösi iskola igazgató (Fotó: Keresztesi Balázs)

Varjuné Fekete Ildikó az iskolák által vásárolt tárgyak egy részével
(Fotó: Keresztesi Balázs)

– Az igazgatókra bíztam, pontosan milyen szemléltető eszközt választanak a pénzből – mondta lapunknak Varjuné Fekete Ildikó, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ tankerületi vezetője. – Lebontva tizenegy iskolára nem egy nagy összeg ez a pár százezer forint, mégis több a semminél. Kicsit így is előre lehet lépni. Az infokommunikációs eszközök gyorsan elavulnak a hihetetlen mértékű fejlődés következtében, elég gyakran kellene cserélni ezeket. Szerencsére a cégek is fel szoktak ajánlani nem olyan régi tárgyakat, amikor lecserélik a gépparkjukat. A legjobb megoldás persze az lenne, ha az összes elavult eszközt le lehetne cserélni, de ehhez egy nagyobb uniós pályázatra lenne szükség.

Érdekes, hogy a laptopok, nyomtatók, projektorok, pendrive-ok és társasjátékok közé egy sertéscsontváz is befért. Az egyik iskola sertésfejet kívánt venni szemléltető eszköznek, hogy biológiaórán be tudja mutatni a rágás folyamatát, de csak teljes csontvázat kaptak.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • 710 milliót költhetnek épületek és udvarok felújítására

    710 milliót költhetnek épületek és udvarok felújítására

    A sajókazai Radvánszky-kastélyban igazgatói értekezlettel egybekötött tanévnyitót tartottak, ahol jelentős mértékű fejlesztéseket jelentettek be. A rendezvényen Demeter Zoltán országgyűlési képviselő, az Országgyűlés Kulturális Bizottságának tagja elmondta, hogy a kormány 2010-től 2017-ig 572 milliárd forinttal költött többet oktatási célokra, mint a korábbi kormányok.

  • Országos íjászverseny volt Sötétvölgyben

    Országos íjászverseny volt Sötétvölgyben

    Az idén már második alkalommal rendezte meg a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság az Alisca Katasztrófavédelmi Országos Íjászversenyt a Szekszárdhoz közeli Sötétvölgyben, ahol a katasztrófavédelem mellett a rendőrségtől, a büntetés-végrehajtástól, a vízügytől és az országgyűlési őrségtől is érkeztek versenyzők.