2017. december 15., péntek
Valér

Egyéb XIII.kerület

Parkoló autóknak visz a forgalmi sáv

Egyre több a kerékpáros az utakon, és szerencsére egyre több helyen gondolják úgy, hogy kerékpárutakat alakítanak ki a biztonságos közlekedésért. A Pannónia utcai iskola előtt felfestett sávval azonban van egy kis gond!

– A kerékpársáv alapvetően teljesen rendben van, a hiba nem a jelzésekben van – mondta a Lokálnak Halász Áron, a Magyar Kerékpárosklub elnökségi tagja. – A  káoszt valamilyen félreértés okozhatta, egy kivitelező egyenesen haladó sávot festett a parkolósávba és ezzel a lámpa után szabályosan parkoló autókba vezeti a sofőröket. A kerékpársávtól balra található sávban kellene egyenesen haladást és balra kanyarodást jelző felfestésnek lennie. A Pannónia és a Hegedűs Gyula utca kerékpársávjainak kialakításával egyébként egy fontos közlekedési útvonalpár lett bringázhatóbb. A biciklivel a XIII. kerület felől a belvárosba és onnan vissza járók között népszerű útvonal vált könnyebbé és vonzóbbá a kialakítással, melynek köszönhetően a parkolósáv bal oldalán vezet a biciklisáv.


kerékpárút

Van egy kis káosz, de ezt nem a kerékpársáv okozza (Fotó: Fehér György)

Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.