EUR: 305,02 Ft
CHF: 276,54 Ft
2017. július 23., vasárnap
Lenke

Extra

Premierje előtt halt meg az Operettszínház sztárja

Hatalmas sikerrel mutatták be péntek este a Virágot Algernonnak című musicalt a Budapesti Operettszínházban. Információink szerint a darab kezdése előtt azonban nem várt esemény rázta meg az alkotókat, melyet végül több stábtag is megerősített; elhunyt a darab egyik főszereplője Algernon a kisegér, akinek a helyére egy másik fehér egér ugrott be végül.

kiskero-eger

fotó: Gordon Eszter

A történet szerint a csökkent értelmi képességű fiatalemberen Charlie-n egy speciális műtétet hajtanak végre ( melyet korábban Algernonon végeztek el) amelytől a fiú szuper intelligens lesz, ám később, a kisemlős halála kapcsán rá kell hogy jöjjön: az ő esetében sem tart örökké a csodaműtét hatása.

A mű rendezője Somogyi Szilárd szerint a történet univerzitása minden korban, mindenkinek tartogat hasznos mondanivalót.

Nádasi Vera Somogyi Szilárd Virágot Algernonnak című musical premier Operettszínház (Fotó: Máté Krisztián)

Somogyi Szilárd és Nádasi Veronika színésznő

– Az előadás a társadalom aktuális helyzetéről, illetve  a mentálisan visszamaradott emberekhez való viszonyunkról vall. Továbbá fel kell hívnunk a létezésükre a figyelmet és arra is, hogy ugyanolyan emberek mint, mi és részei a társadalmunknak -vélekedett a rendező.

 

 

 

 

A főszerepet alakító Kerényi Miklós Máté a próbafolyamat alatt számos alakalommal találkozott szellemileg sérült gyerekekkel, hogy minél élethűbben tudja megformálni Charlie-t.

Kerényi Miklós Máté Dancs Anita Virágot Algernonnak című musical premier Operettszínház (Fotó: Máté Krisztián)

Kerényi Miklós Máté kedvesével, Dancs Annamarival.

 • -Nekem is nagyon sok minden benne volt az agyamban a témával kapcsolatban például az Esőember című film. A próbafolyamat alatt többször elmentem egy kisegítőiskolába, ahol találkoztam sérült gyerekekkel, a színészi reakcióimat viszont nem gyakoroltam be pontosan, hanem sokszor improvizáltam az előadás alatt – mesélte a színész, aki számos jelenetében szerepel együtt az Algernon-t alakító kisegérrel, sőt még szteppelnek is együtt.
 • – A próbafolyamat alatt kaptam két egeret, akiket azóta otthon nevelek, Algernon-t és Felgernon-t. Egy darabig úgy volt, hogy velük játszom majd az előadásokat és én tanítom meg nekik a trükköket, de rengeteg időmet vette volna el, ezért végül trénerek készítettek fel 4-5 egeret.

Kapcsolódó Cikkek

 • 5 kínzó kérdés a Trónok harca új évadáról

  5 kínzó kérdés a Trónok harca új évadáról

  Nemrég kezdődött a Trónok harca legújabb évada, ami természetesen mindenféle rekordot megdöntött. A kritikusok szerint a nyitó epizód kissé vontatott volt, persze a rajongók így is odáig voltak Havas Jontól Daenerystől és a többiektől.

 • Cirkusz a Szigeten!

  Cirkusz a Szigeten!

  A Cirque du Sziget programhelyszín már bemutatkozásakor magasra tette a lécet, azóta is minden évben nagyszerű hazai és nemzetközi újcirkuszi produkciókat állít színpadra. Az egyre növekvő érdeklődés kiszolgálására idén már egy majdnem 1000 fős sátrat állítanak fel a szabadtéri színpad mellett, és a fesztivál fennállásának 25.