EUR: 308,29 Ft
CHF: 281,55 Ft
2017. május 23., kedd
Dezső

Extra

Premierje előtt halt meg az Operettszínház sztárja

Hatalmas sikerrel mutatták be péntek este a Virágot Algernonnak című musicalt a Budapesti Operettszínházban. Információink szerint a darab kezdése előtt azonban nem várt esemény rázta meg az alkotókat, melyet végül több stábtag is megerősített; elhunyt a darab egyik főszereplője Algernon a kisegér, akinek a helyére egy másik fehér egér ugrott be végül.

kiskero-eger

fotó: Gordon Eszter

A történet szerint a csökkent értelmi képességű fiatalemberen Charlie-n egy speciális műtétet hajtanak végre ( melyet korábban Algernonon végeztek el) amelytől a fiú szuper intelligens lesz, ám később, a kisemlős halála kapcsán rá kell hogy jöjjön: az ő esetében sem tart örökké a csodaműtét hatása.

A mű rendezője Somogyi Szilárd szerint a történet univerzitása minden korban, mindenkinek tartogat hasznos mondanivalót.

Nádasi Vera Somogyi Szilárd Virágot Algernonnak című musical premier Operettszínház (Fotó: Máté Krisztián)

Somogyi Szilárd és Nádasi Veronika színésznő

– Az előadás a társadalom aktuális helyzetéről, illetve  a mentálisan visszamaradott emberekhez való viszonyunkról vall. Továbbá fel kell hívnunk a létezésükre a figyelmet és arra is, hogy ugyanolyan emberek mint, mi és részei a társadalmunknak -vélekedett a rendező.

 

 

 

 

A főszerepet alakító Kerényi Miklós Máté a próbafolyamat alatt számos alakalommal találkozott szellemileg sérült gyerekekkel, hogy minél élethűbben tudja megformálni Charlie-t.

Kerényi Miklós Máté Dancs Anita Virágot Algernonnak című musical premier Operettszínház (Fotó: Máté Krisztián)

Kerényi Miklós Máté kedvesével, Dancs Annamarival.

 • -Nekem is nagyon sok minden benne volt az agyamban a témával kapcsolatban például az Esőember című film. A próbafolyamat alatt többször elmentem egy kisegítőiskolába, ahol találkoztam sérült gyerekekkel, a színészi reakcióimat viszont nem gyakoroltam be pontosan, hanem sokszor improvizáltam az előadás alatt – mesélte a színész, aki számos jelenetében szerepel együtt az Algernon-t alakító kisegérrel, sőt még szteppelnek is együtt.
 • – A próbafolyamat alatt kaptam két egeret, akiket azóta otthon nevelek, Algernon-t és Felgernon-t. Egy darabig úgy volt, hogy velük játszom majd az előadásokat és én tanítom meg nekik a trükköket, de rengeteg időmet vette volna el, ezért végül trénerek készítettek fel 4-5 egeret.

Kapcsolódó Cikkek

 • Peller Mariann daganattal küzdött

  Peller Mariann daganattal küzdött

  Peller Mariann megdöbbentő titkot árult el gyerekkorából: tizenéves korában azért imádkozott, hogy inkább neki legyen bármilyen komolyabb betegsége, mint imádott szüleinek, családjának vagy azoknak az embereknek, akik fontosak neki.

 • Példakép lett a Winnie

  Példakép lett a Winnie

  Bőrbetegség ide vagy oda, Chantelle Winnie, becenevén Winnie Harlow csak úgy tündökölt legutóbbi nyilvános megjelenésén királykék ruhájában.

 • Még egy hónapig kritikus Erdei fiának állapota

  Még egy hónapig kritikus Erdei fiának állapota

  Még közel egy hónapig 24 órás megfigyelés alatt tartják Erdei Zsolt kisfiát, Vilmost. Az alig másfél kilós koraszülött csecsemőt jelenleg az orvosok táplálják, inkubátorban tartják, de büszke édesapja szerint az első egy-két nap ijedtsége után egyre biztatóbb híreket kapnak az orvosoktól.