2017. december 16., szombat
Etelka, Aletta

Egyéb IV.kerület

Rebeka tartott francia ellenfelétől

SAMSUNG CSC

Tóth Balázs, a válogatott edzője és Füredi Rebeka Európa-bajnok

– Ha eljutottam a döntőig, már nem lehet megállni! – így tartotta magában a lelket Füredi Rebeka a junior taekwondo Eb-n. Az UTE versenyzője végül a dobogó legfelső fokára állhatott.

A lettországi Daugavpilsben rendezett junior taekwondo Európa-bajnokságon az UTE versenyzője, Füredi Rebeka a legjobb 16 között kapcsolódott be a küzdelmekbe, és a német Derev ellen 11–1-es győzelemmel melegített be úgy, hogy ellenfelét a büntetések miatt le is léptették. Az orosz Diubina elleni negyeddöntőben 17–10-es sikerrel biztosította az érmet a magyar lány. A fináléba kerülésért úgy verte az olasz Passamontit 25–13-ra, hogy mindkét menet végén hátrányban volt, sőt a talján már 11–4-re is vezetett. A döntőben sem volt ellenszer Füredi teljesítményére, a francia Ble ellen végig vezetett és 6–2-es diadalával sporttörténelmet írt, első magyarként állhatott korosztályos kontinenstornán a dobogó tetejére.


 

– Hónapok óta készültünk erre az Európa-bajnokságra, de a kiváló edzéseken és az edzőkön kívül rengeteg segítséget kaptam a családomtól és a barátaimtól – összegzett Rebeka, minek köszönhető a diadalmenet. – Az elődöntőben volt olyan, hogy 4–11-es vesztésre álltam, ott egy pillanatra megingott az önbizalmam, de láttam, hogy a csapattársaim szurkolnak, Balázs (Tóth Balázs, a válogatott edzője – a szerk.) is biztatott, és végül meg is nyertem azt a meccset. A döntőben kicsit tartottam a francia lánytól, de tudtam, ha már eljutottam idáig, nem szeretnék megállni.

A sikersztori itt még nem ért véget. A magyar lánycsapat két arany- és egy bronzérmet szerzett, amivel az országok rangsorában az előkelő harmadik helyet kaparintotta meg.


Kapcsolódó Cikkek

 • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

  A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.