2017. december 12., kedd
Gabriella

Egyéb

Ropogós libacomb párolt hagymával, lencsével

libacomb, hagymával, lencsévelHozzávalók a libához:

A megtisztított libacombokat jól besózzuk. Bőrével lefelé tepsibe helyezzük és 220 Celsius-fokra előmelegített sütőben nagyjából 35-45 perc alatt kisütjük a bőréből a zsírt. Ekkor megfordítjuk a combokat. Ezt az oldalt is sütjük kb. 30-35 percet. Kicsit színesedjen is meg! A felesleges zsírt öntsük le a combok alól, de még maradjon nagyjából fél cm magasan. Utána szorosan fedjük le a tepsit alufóliával, és süssük tovább, azaz puhítsuk 20-30 percig, majd nézzük meg, elég puha-e. Ha omlós, levesszük a fóliát, és 15 percig még 190 fokon tovább pirítjuk, hogy még szebb színt kapjon.


Párolt hagyma:

A hagymát vagy póréhagymát 2 cm széles csíkokra vágjuk, megsózzuk és kevés olajon fedő alatt pároljuk. Időnként keverjük meg. Nagyjából 15 perc alatt készül el.

Boros, zsályás lencse:

Hozzávalók: 30 dkg zöld lencse, 1,5 dl száraz fehérbor, 1 teáskanál ételízesítő, só, 1 mokkáskanál zsálya, 1 mokkáskanál lestyán, evőkanál zsiradék.

A lencsét áztassuk be legalább 3 órára. Öntsük a felforrósított zsiradékra a lecsepegtetett lencsét, majd adjuk hozzá a bort. Amikor érezhetően elpárolgott belőle az alkohol, öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje. Fűszerezzük, majd tegyük rá a fedőt, és 25-30 perc alatt pároljuk puhára.

Kapcsolódó Cikkek