2018. január 20., szombat
Fábián, Sebestyén

Egyéb III.kerület

Sikerült a tesztfonódás

Túl vannak az első műszaki teszten a fonódó villamoshálózat frissen megépült szakaszai, a vonalakon a Budapesti Közlekedési Központ szervezett próbafutást. Ennek során a villamosok bejárták mind a Széll Kálmán téri, mind pedig a Bem rakparti ágat. Utóbbinak azért is van jelentősége, mert ez alatt fut a szentendrei H5-ös HÉV, így az is kérdéses volt, hogy a födém és az alagút miként reagál a terhelésre. A mérések azt mutatták, hogy a teherbírás megfelel az előzetesen feltételezetteknek.

Próbajárat, fonódó, villamoshálózat (Fotó: BKK)

(Fotó: BKK)

 

Az is kiderült, hogy bár a projekt műszaki átadás-átvételi eljárása  és a kivitelezési munkák még karácsony előtt befejeződhetnek, a villamosközlekedés majd csak 2016. január közepén indulhat meg, addig ugyanis zajlik a villamosvezetők képzése. Addig sem maradunk azonban fonódó villamos nélkül: november 23-ától rendszeresen futnak próbavillamosok a pályán.


Az Észak- és Dél-Budát kötöttpályán összekötő projekt teljes költsége több mint 30 milliárd forint.

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.