2018. április 22., vasárnap
Csilla, Noémi

Egyéb III.kerület

Sikerült a tesztfonódás

Túl vannak az első műszaki teszten a fonódó villamoshálózat frissen megépült szakaszai, a vonalakon a Budapesti Közlekedési Központ szervezett próbafutást. Ennek során a villamosok bejárták mind a Széll Kálmán téri, mind pedig a Bem rakparti ágat. Utóbbinak azért is van jelentősége, mert ez alatt fut a szentendrei H5-ös HÉV, így az is kérdéses volt, hogy a födém és az alagút miként reagál a terhelésre. A mérések azt mutatták, hogy a teherbírás megfelel az előzetesen feltételezetteknek.

Próbajárat, fonódó, villamoshálózat (Fotó: BKK)

(Fotó: BKK)

 

Az is kiderült, hogy bár a projekt műszaki átadás-átvételi eljárása  és a kivitelezési munkák még karácsony előtt befejeződhetnek, a villamosközlekedés majd csak 2016. január közepén indulhat meg, addig ugyanis zajlik a villamosvezetők képzése. Addig sem maradunk azonban fonódó villamos nélkül: november 23-ától rendszeresen futnak próbavillamosok a pályán.


Az Észak- és Dél-Budát kötöttpályán összekötő projekt teljes költsége több mint 30 milliárd forint.

Kapcsolódó Cikkek

 • Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megöltek egy étteremben

  Négy embert megölt, további hármat pedig megsebesített egy lövöldöző férfi vasárnapra virradó éjjel az egyesült államokbeli Nashville közelében egy Waffle House étteremben.

 • Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Egy sorozatról neveztek el egy planktont

  Először nevezetek el fajt egy tévéműsorról: a BBC A kék bolygó című sorozatáról kapta a nevét az óceán “lüktető szíveként” is emlegetett planktonok egyik faja.

 • Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősökre támadt egy férfi Miskolcon

  Mentősre támadt egy 26 éves férfi Miskolcon, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és súlyos testi sértés miatt emelt vádat ellene a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden.