2018. május 28., hétfő
Emil, Csanád

Program

Sorsjeggyel segítheti a leukémiás gyerekek gyógyulását

November 6-tól kapható a Szerencsejáték Zrt. Boldog karácsonyt! elnevezésű sorsjegye. A kaparós játék megvásárlásával most a Tegyünk a Leukémiás Gyermekekért és Betegekért Közhasznú Alapítvány munkáját támogatja. A karácsonyi sorsjegy bevételéből ugyanis hatmillió forintot kap az alapítvány. 

Az alapítvány a hatmillió forintból elsősorban leukémiás gyerekek otthonaiban szeretne minél több steril szobát létrehozni. A Szerencsejáték Zrt. által felajánlott összegből több családnak tudunk majd segíteni a téli tüzelő beszerzésében, valamint jó pár tisztasági, fertőtlenítőszer- és tartósélelmiszer-csomagot tudunk szétosztani. Tervezzük a betegeink nyári táboroztatását is, ahol a gyerekek és szüleik egy pár napos közös pihenéssel léphetnek ki a szürke hétköznapokból. Bízunk benne, hogy sok új barátság, ismeretség is köttetik itt. Továbbra is próbáljuk a hozzánk érkező támogatáskérelmeket teljesíteni, attól függően, hogy melyik családnak mire van a leginkább szüksége, és ezen túl is előtérbe helyezzük rászorult családok készpénzzel történő támogatását. Ami nagyon fontos, hogy a pénzt közvetlen betegtámogatásra fogjuk fordítani. Az alapítvány életében eddig ez a legnagyobb támogatás, amit valaha is kapott. Kitartóan, töretlenül dolgozunk, s nagyon örülünk annak, hogy munkánkra felfigyelt a Szerencsejáték Zrt. is, és ezúton köszönjük nekik betegeink nevében is a segítséget! – fogalmazta meg Bajzát Krisztián, az alapítvány kuratóriumi elnöke.


teddy-bear-792273 children-891646

Kapcsolódó Cikkek

 • Ingyenes sportos vakáció várja a diákokat a fővárosban

  Ingyenes sportos vakáció várja a diákokat a fővárosban

  Ötödik alkalommal rendezi meg Budapest Főváros Önkormányzata az „Iskolakapun kívüli programok” keretében az immár hagyományosnak mondható „Sportos vakáció a városban” elnevezésű eseménysorozatot, amely során a nyári szünidő két és fél hónapja alatt ingyenes mozgásos, művészeti, játékos, vetélkedős és sportprogramokon vehetnék részt az általános és középiskolás fiatalok.

 • Dorian Gray arcképét festették meg diákok

  Dorian Gray arcképét festették meg diákok

  Az Oscar Wilde legendás regénye nyomán készült, Dorian Gray című musicalünkhöz kapcsolódóan a Kisképző (Képző- és Iparművészeti Szakgimnázium) tanulói nem kisebb feladatra vállalkoztak, minthogy elkészítsék „Dorian Gray arcképét”.

 • A Duna összeköt! Ezek a pazar nyári programok várnak Budapesten

  A Duna összeköt! Ezek a pazar nyári programok várnak Budapesten

   A főváros nyári, Dunához kapcsolódó kulturális és sportrendezvényeiről: a Szabihídról, Szabad Tér Színház és a Margitszigeti Szabadtéri Színpad 80. évadjáról, a Dunapest Fesztiválról, valamint a Budapest Urban Games – városi sportok fesztiváljáról számoltak be a humán főpolgármester-helyettes mellett a projektgazdák ma a Bálna Budapestben megrendezett sajtótájékoztatón.

 • VIP-vendégeket keres a The Chainsmokers

  VIP-vendégeket keres a The Chainsmokers

  Magyar fiatalokért kampányol a Dj Duó a Balaton Soundon Szövegértési nehézséggel küzdő magyar gyerekek segítéséért kampányol a Balaton Sound támogatásával a Zamárdiban idén fellépő The Chainsmokers duó.