EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 27., szombat
Hella

Külföld

Svédország nem tud több szállást biztosítani a menekülteknek

Svédország nem tud több szállást biztosítani a menekülteknek, és sokan arra kényszerülnek majd, hogy saját maguknak találjanak szállást – közölte csütörtökön a svéd bevándorlási hatóság.

Morgan Johansson svéd bevándorlásügyi miniszter már két héttel ezelőtt utalt arra, hogy Svédország nem tud a migránsoknak több szállást biztosítani, így az újonnan érkezőknek arról kell dönteniük: vagy saját maguknak keresnek szállást, vagy visszatérnek Dániába, esetleg Németországba.

A skandináv állam határszigorításokat vezetett be a rekord mennyiségű migráns érkezése miatt, míg a hatóságok több ezer embert terveznek elhelyezni fűtött sátrakban, üdülőhelyeken. De ezek a lehetőségek is kimerülni látszanak.

“Elértük azt a szintet, hogy a bevándorlási hatóság nem tud többé szállást biztosítani mindenkinek. Nincs elég ágyunk” – mondta Michael Ribbenvik, a hatóság vezető illetékese, és hozzáfűzte, hogy tovább keresnek olyan megoldásokat, amelyekben a gyerekes családok élveznek elsőbbséget.

Más európai országhoz képest az utóbbi években Svédország fogadta be a legtöbb menekültet a lakosság számához képest. A 10 millió lakosú ország az idén közel 190 ezer menekültre számít. Stefan Löfven svéd miniszterelnök tarthatatlannak nevezte a helyzetet. Majdnem tízezren adtak be menedékkérelmet csak az utóbbi hét napban.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt Litauszki János rendező

    Meghalt Litauszki János rendező

    Életének 64. évében szombaton elhunyt Litauszki János Balázs Béla-díjas rendező, a közmédia munkatársa – közölte a család az MTI-vel.

  • Magával kötött szerződést Soros egyeteme

    Magával kötött szerződést Soros egyeteme

    Kérdéses, hogy a New York-i CEU hogyan tud Magyarországon a felsőoktatási tanulmányokkal kapcsolatban dokumentumokat kiállítani akkor, amikor azt Philadelphiában akkreditálták, és alapító okiratában a budapesti egyetem címe szerepel, az amerikai metropoliszra pedig csak hivatkoznak – teszi fel a kérdést a Magyar Idők.