EUR: 309,16 Ft
CHF: 288,33 Ft
2017. január 22., vasárnap
Artúr, Vince

Belföld

Terroristákat fogott a TEK Magyarországon?

Budapest, 2011. december 19.
Mentősök visznek ki hordágyon egy álsérültet Budapest X. kerületében, az Újhegyi úton, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának Oktatási Központjából, ahol a Terrorelhárító Központ (TEK) bevetési egységének tagjai egy feltételezett túszejtési gyakorlat szimulációját tartják. A gyakorlaton egy iskolai lövöldözést követő túszmentést szimuláltak kommandósok, rendőrök, mentők és tűzoltók.
MTI Fotó: Beliczay László

Sorozatlövő fegyverekkel és robbanóanyagokkal rendelkező csoport tagjait fogta el a Terrorelhárítási Központ (TEK) terrorellenes akciósorozatában a hétvégén.

A TEK az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta: a november 13-i párizsi terrorcselekmény-sorozatot követően fokozták felderítő tevékenységüket.

“A TEK által kiemelten védett személyek biztonsága érdekében bevezetett operatív intézkedések során” hat embert vettek őrizetbe – tették hozzá.

Közölték, a TEK felderítése alapján őrizetbe vett emberektől sorozatlövő fegyvereket, robbanóanyagokat és lőszereket foglaltak le.

Kitértek arra: kedden a bíróság elrendelte két ember előzetes letartóztatását, a további gyanúsítottakkal kapcsolatban később várható döntés. Az elfogottakkal szemben a nyílt eljárásokat a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda folytatja le.

A terrorellenes akciósorozat végéig a TEK megerősíti a védett személyek biztosítását – írták.

Kapcsolódó Cikkek