2017. december 14., csütörtök
Szilárda

Egyéb III.kerület

Tettek egy szívességet a környezetnek

Eredményesen zárult az október közepére szervezett szemétszedési akció a kerületben, legalábbis ezt bizonyítják a két héten át tartó kampány összesített számai. A Takarítsuk ki Óbudát! névre hallgató kezdeményezés október 5. és 18. között zajlott, amelyhez több tucat civil szervezet, intézmény és lakóközösség is csatlakozott. A résztvevők csak zöldhulladékból 600 köbméternél is többet gyűjtöttek be, de 250 köbméter egyéb szemetet is elszállítottak. Az akcióhoz szükséges eszközöket az önkormányzat biztosította: ennek keretében hatezer darab zöldhulladék-gyűjtő és kétezer darab szemétgyűjtő zsákot osztottak szét, de kétezer pár védőkesztyűről is gondoskodtak.

szemétszedés, hulladékgyűjtés, Óbuda, ősz, akció (fotó: MTI)

Beledobták a magukét (fotó: MTI)

A rendrakási akciónak a háztartásokban keletkező veszélyes hulladékok összegyűjtése is célja volt. Az ilyen kategóriájú szemetet október 10-én és 17-én lehetett leadni a kerület nyolc kijelölt helyszínén. A főleg elektromos és elektronikai eszközök begyűjtésére létrejött pontokon csaknem 18 tonna hulladékot regisztráltak, és rekordmennyiségű, mintegy 15 tonna festékmaradéktól is megszabadult a lakosság.


– Volt, aki gumiabroncs, akkumulátor, növényvédő szer vagy éppen sütőolaj leadására is kihasználta a lehetőséget – tájékoztatott az önkormányzat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

  November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.

 • Szeretetakcióval a rászorulókért

  Szeretetakcióval a rászorulókért

  Debrecen a béke szigete – a Debreceni Karitatív Testület III. Karácsonyi Szeretetakcióján foglalta így össze a karácsonyi segítségnyújtás, adományozás és szeretet lényegét Széles Diána alpolgármester.

 • Új otthont kaptak az Aligátorok

  Új otthont kaptak az Aligátorok

  Több mint kétmilliárd forintos beruházás eredményeként átadták a Szombathelyi Fedett Uszoda és Termálfürdő új sportrészlegét. A 21 méter széles és 33,33 méter hosszú medencéhez 200 fő befogadására alkalmas nézőtér tartozik.