EUR: 319,60 Ft
CHF: 274,53 Ft
2018. május 25., péntek
Orbán

Külföld

Több mint 67 millió dollárért kelt el egy Picasso-akt

Több mint 67 millió dollárért (19 milliárd forintért) kelt el a Sotheby’s csütörtöki impresszionista, modern és kortárs műveket felvonultató árverésén Pablo Picasso egy meztelen portréja New Yorkban.

A The Nightclub Singer című, 1901-ből származó aktkép, amely Picasso kék korszakából való, az előzetes becslést meghaladva 67,45 millió dollárért cserélt gazdát. A festmény William Koch milliárdos üzletember kollekciójából származik.


Vincent van Gogh viharos tájképe, a Landscape Under a Stormy Sky 54 millió dollárt (15,5 milliárd forintot) ért egy licitálónak. A mestermű értékét előzőleg 50-70 millió dollárra tették a szakértők.

Kazimir Malevich Mystic Suprematism (Black Cross on Red Oval) című képét 37,77 millió dollárért (10,8 milliárd forintért) adták el. Az 1920 é 1922 között született festmény 50 évig az amszterdami Stedelijk Múzeum gyűjteményében szerepelt, majd a művész örökösei kapták meg.

A csütörtöki aukción Claude Monet Vízililiomok című, 1908-ban készült olajvászna is szép summáért, 33,85 millió dollárért (9,7 milliárd forintért) kelt el. A remekmű szintén Koch gyűjteményébe tartozott.

A Sotheby’s szerdán A. Alfred Taubman, az árverési ház áprilisban elhunyt néhai tulajdonosának nagyszerű gyűjteményéből bocsátott aukcióra 77 alkotást. Az ötszáz darabos kollekciót több árverésen értékesítik januárig. Az első kereskedési napon, amelyet impresszionista, modern és kortárs műveknek szenteltek, 377 millió dollár (109 milliárd forint) folyt be: a 77 alkotás 90 százalékát eladták.

Csütörtökön más gyűjtemények darabjaival folytatódott az őszi aukció. Az eladási nap végére 306,7 millió dollár (88,4 milliárd forint) folyt be a Sotheby’s cégnél.

Kapcsolódó Cikkek

 • Ezért nem lesz csúcstalálkozó!

  Ezért nem lesz csúcstalálkozó!

  A Donald Trump amerikai elnök és Kim Dzsong Un észak-koreai vezető közötti csúcstalálkozó terve azért omlott össze, mert Kína kihátrált mögüle – állította csütörtök este egy televíziós interjúban James Stavridis az Egyesült Államok haditengerészetének nyugalmazott admirálisa.

 • Pénzzel tömött táskákat találtak a volt kormányfő gyerekeinél

  Pénzzel tömött táskákat találtak a volt kormányfő gyerekeinél

  Több mint 28 millió dollár (mintegy 7,3 milliárd forint) értékű készpénzt foglalt le a malajziai rendőrség három Kuala Lumpur-i lakásban, amelyek közül kettőben a korrupcióval vádolt Najib Razak volt miniszterelnök gyerekei laknak – közölték a hatóságok pénteken.

 • Nap képe: Apró szőrmók

  Nap képe: Apró szőrmók

  Igazán ritkaságszámba megy, hogy egy panda a szokásos fekete-fehér „ruházattól” eltérően más színekben látja meg a napvilágot.