2017. december 18., hétfő
Auguszta

Egyéb XVI.kerület

Tökmagból készültek Manócska ajándékai

mazsola_es_tade

Manócska, Mazsola, Tádé és a barátaik

Nagy volt az izgalom ottjártunkkor a Gyerekkuckó Óvoda Cica csoportjában. Rest Miklósné, Emese néni arra kérte a vegyes csoport tagjait, hogy színes tökmagokból készítsenek képeket Manócska születésnapjára. A bemutató órát számos kolléga nézte végig, és a Lokál is meghívást kapott.

A több mint 100 esztendős épületben friss kalács illat csapta meg a belépők orrát. Rajzolás, festés foglalkozásra várták a vendégeket, ahol festett tökmagból készítettek képeket a 4−6 éves gyerekek. Örömmel vették kezükbe Mazsola és Manócska bábuját, de amikor Emese néni egy kis figyelmet kért tőlük, ünnepélyesen elcsendesedtek a Cica csoportosok.


Pedagógiai napok MAZSOLA ÉS TÁDÉ – RAJZOLÁS, FESTÉS, KÉZIMUNKA GYEREKKUCKÓ ÓVODA ( Fotó: Sáfár Tibor)

Festett tökmagból készültek az alkotások ( Fotó: Sáfár Tibor)

– Segítsünk Mazsolának ajándékot készíteni, hogy fel tudja köszönteni Manócskát.
– Ma van Manócska születésnapja? – kérdezte tágra nyílt szemekkel Kinga, majd gyorsan el is kezdte kiválogatni a tökmagokat. Az asztalokon ugyanis kékre, rózsaszínre és zöldre festett tökmagok és ragasztó várta az ügyes kezű ovisokat.

Kinga először kirakta a kompozíciót és csak ez után ragasztotta fel a lapra.
− Emese néni, rajzold rá a jelemet! − kérte az óvó nénit. Luca eközben Ica nénit, a dadus riadóztatta, mert ragasztós lett a keze. Gyorsan kiszaladtak megmosni. Ádám a papírt kente be először, és a ragasztóra szórta rá a magokat, Gergő sárga lapot választott alapnak, Szonja pedig még a nyelvét is kidugta, olyan elmélyülten dolgozott. A kész munkákat aztán sorra egymás mellé tették az asztalra, hogy megszáradjanak, mielőtt Manócskát felköszöntik.


− Ugye, Tádé is ott lesz? − hallatszott egy aggódó hangocska, de Emese néni és Ica néni mindenkit megnyugtatott: senki nem marad távol a születésnapi ünnepségről.

Pedagógiai napok MAZSOLA ÉS TÁDÉ – RAJZOLÁS, FESTÉS, KÉZIMUNKA GYEREKKUCKÓ ÓVODA ( Fotó: Sáfár Tibor)

A Cica csoport és Emese néni munka közben ( Fotó: Sáfár Tibor)

–  Az alaptémát Bálint Ágnes Mazsola és Tádé című meséjének szereplői köré fűztük fel. A feladat célja a kompozíció- és formaalakítás, kreativitás, térkitöltés és a kézügyesség fejlesztése – tudtuk meg az óvónőktől. – Fontos a ragasztás technikájának gyakorlása, de ennél sokkal fontosabb, hogy a gyerekek szabadjára engedjék a fantáziájukat és bátran próbálgassák az alkotóképességüket.

Kapcsolódó Cikkek

  • Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

    Csapadékos, hűvös lesz a hétvége időjárása

    A hétvégén ismét csapadékosra fordul az idő: ónos eső, eső, de havazás is lehet. Emellett lehűlés várható, a kezdetben még 10 Celsius-fok körüli maximumok után a hét végén néhol már csak 1 fokig melegszik a levegő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

  • Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

    Klímatudatossággal az élhetőbb környezetért

    November 30-án a Vármegyeházán tartották azt a zárókonferenciát, amelynek keretében bemutatták a Tolna megyei klímastratégiát. E stratégiában meghatározták a klímastratégiát érintő azon döntéseket, amelyek Tolna megye elkövetkező éveit, évtizedeit definiálják a klímatudatosság jegyében.