2017. december 11., hétfő
Árpád, Árpádina

Aktuális

Tovább bővíti hibrid tévés szolgáltatásait az Antenna Hungária

Hamarosan egyre több néző fogja a “piros gomb” bűvkörében tölteni a tévézés örömét, ugyanis az Antenna Hungária tovább bővíti a hibrid tévés szolgáltatásainak a körét, így még több interaktív tartalmat érhetünk el televíziózás közben.

Mi is ez a piros gomb? 


Smiling businessman looking down against white graphic background, Image: 198572039, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Wavebreak

A HbbTV-nek keresztelt újítás a földfelszíni digitális televíziós hálózaton kialakított, interaktív szolgáltatásokat nyújtani képes szabvány. A szolgáltatás keretében a DVB-T tunerrel és internettel rendelkező okostévék a hálózaton sugárzott televízió- és rádióprogramok mellett internethálózaton eljuttatott multimédiás tartalmakkal bővült, amelyek interaktív szolgáltatásokkal is kiegészültek. A programok és tartalmak elérése rendkívül egyszerű: a távirányító piros gombja segítségével bárki hozzáférhet, ha az adott tévéadás elején feltűnik a képernyő bal alsó sarkában, a már korábban említett piros gomb.

Mennyire érdekel ez minket?


Pretty blonde shopping for new television at the electronics store, Image: 263086465, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Wavebreak

A HbbTV sikerének titka egyszerű kezelhetőségében rejlik, mivel a távirányító piros gombjának megnyomása után már a fel-le nyilak segítségével böngészünk. A legfrissebb statisztikai adatok alapján jelenleg közel 500.000 darab okostévé található a hazai háztartásokban, melyek közel felénél már használták a szolgáltatást. Az utóbbi évben robbanásszerűen megugrott a rendszeres használók száma; míg 2014-ben a tulajdonosok 10 százaléka használta csak a HbbTV nyújtotta extra szolgáltatásokat, addig ez a szám megnégyszereződött 2015-re.

 

Lexikont kapunk az Olimpia és a Foci EB mellé

, Image: 202070714, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy

Az interaktív tartalmak körében eddig olyan funkciókat találhattak meg az érdeklődők, mint tévé-és rádióműsor, időjárás, videótár, hírek és lottó információk, de ezek a szolgáltatások a jövőben tovább bővülnek. A 2016-os terveket nagy mértékben fogják meghatározni a jövő év kiemelt sporteseményei, mint a Foci EB és az Olimpia élő közvetítései. Tervek szerint folyamatosan nyomon követhető lesz a meccsek indulása valamint állása, illetve extra információkat is megtudhatnak a rajongók egy-egy csapatról vagy sportágról.

Kapcsolódó Cikkek

  • 30 százalékkal nőhetnek a bérek

    30 százalékkal nőhetnek a bérek

    Vajon mi lehet a jelenlegi magyar gazdaságpolitika sikerének kulcsa? Miben működik másként az Orbán-kormány, mint elődei. György László: Egyensúlyteremtés – A gazdaságpolitika missziója című legújabb kötete ezekre az érdekes kérdésekre is választ ad.

  • Soros kottájából játszik az LMP

    Soros kottájából játszik az LMP

    A Lehet Más a Politika a korábbinál sokkal vehemensebben, agresszívabban támadja a Fidesz-kormányt, miközben Soros György bevándorláspárti tőzsdespekuláns hazai tevékenységének kommentálásától tartózkodnak – írja az origo.