EUR: 309,98 Ft
CHF: 289,13 Ft
2017. március 29., szerda
Auguszta

Aktuális

Tovább bővíti hibrid tévés szolgáltatásait az Antenna Hungária

Hamarosan egyre több néző fogja a “piros gomb” bűvkörében tölteni a tévézés örömét, ugyanis az Antenna Hungária tovább bővíti a hibrid tévés szolgáltatásainak a körét, így még több interaktív tartalmat érhetünk el televíziózás közben.

Mi is ez a piros gomb? 

Smiling businessman looking down against white graphic background, Image: 198572039, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Wavebreak

A HbbTV-nek keresztelt újítás a földfelszíni digitális televíziós hálózaton kialakított, interaktív szolgáltatásokat nyújtani képes szabvány. A szolgáltatás keretében a DVB-T tunerrel és internettel rendelkező okostévék a hálózaton sugárzott televízió- és rádióprogramok mellett internethálózaton eljuttatott multimédiás tartalmakkal bővült, amelyek interaktív szolgáltatásokkal is kiegészültek. A programok és tartalmak elérése rendkívül egyszerű: a távirányító piros gombja segítségével bárki hozzáférhet, ha az adott tévéadás elején feltűnik a képernyő bal alsó sarkában, a már korábban említett piros gomb.

Mennyire érdekel ez minket?

Pretty blonde shopping for new television at the electronics store, Image: 263086465, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Wavebreak

A HbbTV sikerének titka egyszerű kezelhetőségében rejlik, mivel a távirányító piros gombjának megnyomása után már a fel-le nyilak segítségével böngészünk. A legfrissebb statisztikai adatok alapján jelenleg közel 500.000 darab okostévé található a hazai háztartásokban, melyek közel felénél már használták a szolgáltatást. Az utóbbi évben robbanásszerűen megugrott a rendszeres használók száma; míg 2014-ben a tulajdonosok 10 százaléka használta csak a HbbTV nyújtotta extra szolgáltatásokat, addig ez a szám megnégyszereződött 2015-re.

 

Lexikont kapunk az Olimpia és a Foci EB mellé

, Image: 202070714, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy

Az interaktív tartalmak körében eddig olyan funkciókat találhattak meg az érdeklődők, mint tévé-és rádióműsor, időjárás, videótár, hírek és lottó információk, de ezek a szolgáltatások a jövőben tovább bővülnek. A 2016-os terveket nagy mértékben fogják meghatározni a jövő év kiemelt sporteseményei, mint a Foci EB és az Olimpia élő közvetítései. Tervek szerint folyamatosan nyomon követhető lesz a meccsek indulása valamint állása, illetve extra információkat is megtudhatnak a rajongók egy-egy csapatról vagy sportágról.

Kapcsolódó Cikkek

  • Egy ember meghalt egy gyulai háztűzben

    Egy ember meghalt egy gyulai háztűzben

    Kigyulladt egy lakóház egy szobája Gyulán szerda reggel. A tűzoltók hőkamerával megtalálták az épületben tartózkodó lakót, de a mentők már nem tudták újraéleszteni – írta honlapján a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

  • Bakondi: radikálisan csökkent a tiltott határátlépési kísérletek száma

    Bakondi: radikálisan csökkent a tiltott határátlépési kísérletek száma

    Már a határzár életbe lépése előtti napokban radikálisan csökkent a tiltott határátlépési kísérletek száma, sikeres pedig nem is történt a szigorított jogi határzár és a megerősített kerítés együttes hatására – mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szerda reggeli műsorában.