2018. január 19., péntek
Sára, Márió

Egyéb VIII.kerület

Új körzeti megbízotti iroda nyílt a Corvin Sétányon

A Corvin Sétány közbiztonságának javítása érdekében a BRFK VIII. kerületi rendőrkapitánysága körzeti megbízotti irodát nyitott a Futureal támogatásával. Az iroda létesítésével a vállalat és a rendőrség a folyamatosan bővülő sétány több ezer lakójának és dolgozójának komfortérzetét, kényelmét szeretné tovább növelni. Kocsis Máté polgármester annak a reményének adott hangot, hogy hamarosan a kerület más pontjain is nyílhatnak ilyen irodák.

1

A körzeti megbízotti iroda sokat segíthet az itt élők szubjektív biztonságérzetén

November 11-én ünnepélyes keretek közt átadták a BRFK VIII. kerületi rendőrkapitányság és a Futureal együttműködésének köszönhetően létesített körzeti megbízotti irodát a Nagytemplom utcában.


– Józsefváros első, újonnan nyitott körzeti megbízotti irodája előtt állunk. Az elmúlt években-évtizedekben nem volt jellemző, hogy ilyen irodák nyílnak, inkább bezártak – kezdte beszédét Kocsis Máté polgármester. –  Különleges alkalom a mai, hiszen arra láthatunk jó példát, hogy vannak olyan vállalkozók, mint a Corvin Sétány beruházói, akik a közterhek viselésének megszokott módjai mellett olyan célok kivitelezésében is részt vállalnak önzetlenül, amelyek mindannyiunk életét jobbá tehetik. Azért nagy dolog ez, mert amellett, hogy adóznak és munkahelyeket teremtenek, részt vesznek olyan programokban, amelyek nemcsak az ő érdeküket szolgálják, hanem valamennyi, a környéken lakóét is. Azzal, hogy a Corvin Sétány beruházói részt vettek a körzeti megbízotti iroda kialakításában, óriási segítséget nyújtottak. A rendőrség pedig mindehhez partner volt – mondta Józsefváros polgármestere, hozzátéve, hogy a Magdolna-negyedben működő Szomszédsági rendőrprogram rávilágított, mennyire fontos, hogy az emberek számára mindig ugyanazok a rendőrök legyenek jelen, hiszen így személyes kapcsolat tud kialakulni. Kocsis Máté tájékoztatása szerint az önkormányzat szeretne a jövőben a Palotanegyedben, illetve a kerület más pontján is körzeti megbízotti irodát nyitni.

VAA_9157 másolat

Kocsis Máté bejelentette, hogy az önkormányzat szeretne a kerület több pontján is KMB irodát nyitni

Az elmúlt évek egyik legsikeresebb városfejlesztési projektjében, a Corvin Sétány területén teljes infrastrukturális, építészeti és környezeti átalakulás ment végbe, ennek köszönhetően a sétány napjainkban több ezer embernek ad otthont és számos vállalatnak biztosít exkluzív munkakörnyezetet.


– Több mint 50 ezer négyzetméternyi iroda készült itt el az elmúlt tíz évben, ahol közel hatezer ember dolgozik – fogalmazott Futó Péter, a Futureal alapítója és társtulajdonosa. – Büszkék vagyunk arra, hogy további 25 ezer négyzetméter épül jelenleg is, kétezer lakást építettünk már, és további ezer készül. Ezenfelül a 40 ezer négyzetméter üzleti terület szintén a projekt szerves részét képezi.  Ez egy város a városban –  tette hozzá. – Komoly nemzetközi elismeréseket kaptunk, a Bloomberg Nemzetközi Hírügynökség, a New York Times és a Frankfurter Allgemeine Zeitung közös szavazása alapján Az Európa legjobb új városközpontja címmel büszkélkedhetünk. A közelmúltban megkaptuk az Amerikai Egyesült Államok Ingatlanszövetsége által a kiválósági érmet, amelyből évente 13-at osztanak ki az egész világban. Mindez természetesen nem jöhetett volna létre az önkormányzattal folytatott, hosszú évek óta tartó sikeres együttműködésünk nélkül, ami reményeim szerint a jövőben is segít minket abban, hogy tehessük a dolgunkat és tovább építhessük a sétányt.

6

Tatár Tibor, a Futureal vezérigazgatója és Molnár Gábor, Józsefváros rendőrfőkapitánya avatta fel az új irodát

Tatár Tibor, a Futureal vezérigazgatója az átadó ünnepségen arról beszélt, mennyit változott Józsefváros megítélése az elmúlt években.

– 12 évvel ezelőtt készítettünk egy felmérést, amelyben 500 embert kérdeztünk meg, hogy lakna-e a VIII. kerületben. Ha jól emlékszem, 80 százalékuk nemmel válaszolt, és amikor konkrétan ezt a területet jelöltük meg, 95 százalékuk mondta, hogy nem költözne ide. Öt évvel ezelőtt megismételtük ezt a felmérést, akkor 90 százalék azt mondta, szívesen lakna a Corvin Sétány projekt területén, és 70 százalék körül volt azok száma, akik szívesen laknának Józsefvárosban. Ez is jól mutatja, hogy óriási változáson ment át a terület, a közbiztonság terén is, de ez mindig tovább fokozható. Ezért is ajánlottunk fel jó szívvel az iroda kialakítására ötmillió forintot, és hasonló összegben további három évre átvállaltuk a fenntartási költségeket – magyarázta Tatár Tibor. – Megváltozott a Corvin Sétány arculata, megítélése: utakat építettünk, felújítottuk az Üllői úti aluljárót, közösségi kerteket létesítettünk, és a mai rendőrségi iroda átadása is tökéletesen illeszkedik ebbe a sorba. A továbbiakban is folyamatosan arra fogunk törekedni, hogy az itt lakók komfortérzetét, a köz javát is szolgáló beruházásokban és projektekben vegyünk részt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Czippán Anett: A szoptatás őrületesen fáj

  Meglepő fotót osztott meg követőivel Czippán Anett. A műsorvezető tavaly novemberben adott életet második gyermekének, Somának és szerette volna megmutatni, hogy a szoptatás mennyire fájdalmas tud lenni.

 • A közösség ünnepe

  A közösség ünnepe

  Hetedik alkalommal rendezték meg a város bálját, amelynek bevételét ezúttal a kanizsai gyermekotthon javára fordítják: az intézményben sószobát és sportpályát akarnak kialakítani.

 • Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  Rotary-bál a jótékonykodás jegyében

  A korábbi hagyományokhoz híven idén is megrendezik a Jótékonysági Rotary-bált. Mivel a célok közösek, a Sopronban működő két Rotary klub együtt szervezi a rangos eseményt a Liszt Központban január 20-án.

 • A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  A zöld SZTK felújítása miatt lezárták a parkolót

  Megkezdődtek  a korábbi II. számú rendelőintézet (“Zöld SZTK”) átalakítási- felújítási munkálatai. Ahogy arról már beszámoltunk, a Fejér Megyei Kormányhivatal költözik majd a jelenleg használaton kívüli épületbe.