EUR: 308,27 Ft
CHF: 285,15 Ft
2016. október 23., vasárnap
Gyöngyi

Külföld

Újabb terrorakció Franciaországban

Párizs, 2015. november 18.
Rohamrendőrök Párizs északi, Saint-Denis negyedében a terrorellenes rendőri erők akciója során 2015. november 18-án, öt nappal nappal a francia fővárosban elkövetett merényletsorozat után. (MTI/AP/Thibault Camus)

Rendőrségi források szerint felrobbantotta magát egy nő szerda reggel a múlt heti párizsi merényletek nyomán elindított saint-denis-i rendőrségi akcióban.

Egy másik terrorista szintén meghalt, a harmadik – aki a feltételezések szerint a pénteki merényletek valószínű szervezője, a belga állampolgárságú Abdelhamid Abaaoud – elsáncolta magát a lakásban. Két embert letartóztattak.

A nyilatkozó források szerint egyelőre nem tudják, kik haltak meg.

Legalább három rendőr megsebesült a rajtaütési akcióban.

Katonai egységeket is vezényeltek a lakás környékére Saint-Denis-ben. A környék házait nem hagyhatják el a lakók.

Véget ért az akció

Rendőrségi források szerint véget ért a múlt heti párizsi merényletek nyomán szerda hajnalban elindított saint-denis-i rendőrségi akció.

A tájékoztatás szerint két ember meghalt, hetet őrizetbe vettek.

Kapcsolódó Cikkek

  • Trump ismét korruptnak nevezte Hillary Clintont

    Trump ismét korruptnak nevezte Hillary Clintont

    Donald Trump egy pénteki kampányrendezvényen ismét ellenfelét, Hillary Clintont támadta, s azt hangoztatta: ha győz az elnökválasztáson, sok lehetősége lesz, hogy “utánanézzen Clintonnak”.

  • Nagy bajok a Mars expedíció körül!

    Nagy bajok a Mars expedíció körül!

    Megsemmisült az ExoMars orosz-európai űrexpedíció TGO űrszondájának Schiaparelli elnevezésű leszállóegysége, miután a Marsra történő leszállás folyamata során 2-4 kilométeres magasságból nekicsapódott a vörös bolygó felszínének – közölte az Európai Űrügynökség (ESA) egy NASA-műhold által készített felvételekre hivatkozva.