EUR: 309,87 Ft
CHF: 288,76 Ft
2017. január 23., hétfő
Rajmund, Zelma

Külföld

Újabb terroristát azonosítottak Párizsban

Párizs, 2015. november 15.
A nemzeti gyász miatt zárva tartó párizsi Eiffel-torony alatt járőröznek francia katonák 2015. november 15-én, két nappal a francia fővárosban elkövetett merényletsorozat után. (MTI/AP/Peter Dejong)

A péntek éjjeli párizsi merényletek újabb elkövetőjét azonosították a nyomozó hatóságok – tudta meg az AFP hírügynökség a franciaországi nyomozáshoz közelálló forrásokból vasárnap.

Az újabb, immár második azonosított elkövető egyike volt annak a négy merénylőnek, aki a Bataclan rendezvényközpontot támadta meg.

Egyes források szerint francia, mások szerint belga állampolgár a vasárnap azonosított öngyilkos merénylő. Egyik testvérét Brüsszelben őrizetbe vették, majd szabadlábra helyezték. Másik testvére hollétéről nem tudnak semmit a hatóságok, lehet, hogy ő is a merénylők között volt, vagy szökésben van.

A hét merénylő közül a szombaton elsőként azonosított, algériai gyökerekkel rendelkező, de már Franciaországban született Ismail Omar Mostefai a Bataclant megtámadó terroristák egyike volt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Oroszlán sebesített meg két embert

  Oroszlán sebesített meg két embert

  Oroszlán támadott meg és sebesített meg súlyosan két embert Japánban, akik egy olyan cégnél dolgoznak, amely a szórakoztatóipar számára biztosít állatokat.

 • Gambia volt elnöke államkasszát robbantott

  Gambia volt elnöke államkasszát robbantott

  Gambia leváltott elnöke, Yahya Jammeh szombat este az államkassza tartalmával, a központi bankból elvett legalább 500 millió dollárral távozott külföldre, közölte Mai Fatty, az új elnök kormányzó koalíciójának egyik tagja – írta hétfőn a dpa hírügynökség.

 • Izland legrejtélyesebb gyilkossága!

  Izland legrejtélyesebb gyilkossága!

  Nyolc napja rejtélyes körülmények között veszett nyoma annak a 20 éves izlandi lánynak, aki után 725 önkéntes kutatott a parti őrség segítségével.