EUR: 319,84 Ft
CHF: 276,61 Ft
2018. május 25., péntek
Orbán

Külföld

Ulrich Bettermann a német Bilanz magazinban állt ki Orbán Viktor mellett

Kiállt Orbán Viktor bevándorlási politikája mellett Ulrich Bettermann, az elektrotechnikai rendszerek gyártásával és forgalmazásával foglalkozó OBO Bettermann vállalatcsoport tulajdonosa. Bettermann „Merkel szorult helyzetben” című cikke Németország legnagyobb, több mint kétszázezres példányszámú gazdasági folyóiratában, a Bilanz című magazin legutóbbi számában jelent meg.

A szerző legfőbb állítása az, hogy Angela Merkel kancellár menekültpolitikájával túlterheli Németországot és Európát. Bettermann arra is emlékeztet, hogy amikor a menekültválság túlzott kihívások elé állította Magyarországot, a jogtalanul kritizált Orbán Viktor tartotta magát az európai jogszabályokhoz. A kancellár asszony viszont a hatályos joggal szembemenve korlátlan bebocsátást biztosított a bevándorlóknak. Bettermann megjegyzi, hogy Németországban „időközben nemcsak Horst Seehofer bajor miniszterelnök, hanem egy nagyvárosi zöldpárti polgármester is az Orbán Viktor által folytatott menekültpolitikát tartja kívánatosnak.”


A szerző azt is világossá teszi, hogy „a tényeket és a valóságot nem lehet meghamisítani”, és jelzi, hogy tömeges a menedékjoggal való visszaélés. Németországban ugyanakkor már változóban van a bevándorlással kapcsolatos hangulat, a falvaknak és városoknak korlátozott a befogadóképessége. Egy ideje már Angela Merkel is menekültválságról beszél.

A neves vállalattulajdonos megjegyzi, hogy a menekültválság az euróválság melletti a másik nagy európai kihívás, és minden tekintetben katasztrofális következményekkel járna, ha Európa ennek súlya alatt megtörne. Ennek veszélye pedig Ulrich Bettermann szerint „nem csekély, mert a kancellárasszony túlterheli az Európai Uniót és saját országát is”.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szabadon engedték Harvey Weinsteint

  Szabadon engedték Harvey Weinsteint

  Vádemelés után egymillió dollár óvadék ellenében egy New Yorki bíróság pénteken szabadon engedte Harvey Weinsteint, akit a nap folyamán tartóztattak le nemi erőszak, szexuális bántalmazás és más bűncselekmények miatt.

 • Letartóztatták Harvey Weinsteint!

  Letartóztatták Harvey Weinsteint!

  Nemi erőszak, szexuális bántalmazás és más bűncselekmények miatt letartóztatták Harvey Weinstein producert – jelentette be pénteken a New York-i rendőrség.

 • Kukásautót loptak a szemétszállítók

  Kukásautót loptak a szemétszállítók

  Előállítottak pénteken Párizsban két szemétszállítót a fővárosi önkormányzat hajnalban ellopott egyik kukásautójában. A gyanúsítottak a kamion tartalmát Emmanuel Macron államfő pártjának, a Köztársaság lendületbennek (LREM) a székháza előtt próbálták meg kiönteni – közölték rendőrségi források.