EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 27., szombat
Hella

Egyéb VIII.kerület X.kerület

Ünnepeltek a tűzoltók

Két új, hazai fejlesztésű tűzoltóautót is kapott a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság. A modern járműveket a Dologház és a Kun utca kereszteződésében lévő laktanya átadásának 120., valamint a fővárosi hivatásos és önkéntes tűzoltóság megalapításának 145. évfordulójára rendezett ünnepség előtt adták át.

A két évforduló jelentőségét Tarlós István főpolgármester is méltatta. Kiemelte: a magyar fővárosban már 1870-től, tehát korábban volt hivatásos tűzoltóság, mint a svéd, a norvég vagy az olasz fővárosban. Ez gróf Széchenyi Ödönnek volt köszönhető.
Tarlós István hivatkozott egy a lakosság körében végzett felmérésre, amely szerint a legnagyobb bizalom a tűzoltókat övezi. Szólt a katasztrófavédelem új kihívásairól, és elmondta, a főváros a saját keretéből tavaly 36 millió, az idén pedig 24 millió forinttal támogatta a tűzoltóságot – számolt be a távirati iroda.
A most átadott két új gépjárműfecskendőt Rajnai Attila, az állami tulajdonban lévő BM Heros Zrt. vezérigazgatója mutatta be. A cég Renault-alvázra építette a tűzoltóautókat, amelyeknek 1500 literes víztartályuk van és ledlámpák jelzik a víz mennyiségét. A fecskendők ultramagas nyomásúak, a vízhez habosítóanyag adagolható és a berendezéseket számítógép vezérli.

Budapest, 2015. november 17. Két új, BM Heros Zrt. által gyártott tűzoltóautó, amelyet a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetője adott át a fővárosi tűzoltóknak a Dologház utcai központi laktanyában 2015. november 17-én. MTI Fotó: Marjai János


MTI Fotó: Marjai János

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    Kétmillió forint a jövő feltalálóinak és tudósainak

    A 26. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny legjobb, legtehetségesebb fiatal feltalálóinak és tudósainak 10 díjat, 2 különdíjat és a díjakkal járó közel kétmillió forint ösztöndíjat osztott ki a versenyt szervező Magyar Innovációs Szövetség a május 24-i eredményhirdetésen.

  • Tisztább lett a tér

    Tisztább lett a tér

    Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.