EUR: 304,83 Ft
CHF: 273,37 Ft
2017. július 26., szerda
Anna, Anikó

Külföld

Világrekord a japán babák mászóbajnokságán

A résztvevők számát tekintve Guinness-világrekord született hétfőn egy jokohamai mászóbajnokságon, amelyen 601 apróság mérte össze sebességét.

A hat és 16 hónapos kor közötti babáknak, akiket szüleik kedvenc játékaikkal és finomságokkal bíztattak, háromméteres távot kellett teljesíteniük.

A megmérettetés nyolc döntőse közül végül egy 13 hónapos tokiói bébi került ki győztesen. “Nem gondoltam volna, hogy az első helyen végez. Remélem, hogy olyan felnőtt válik belőle, akinek cselekedetei mások segítségére lesznek” – mondta a győztes baba édesanyja.

A Jokohama egyik bevásárlóközpontjában rendezett verseny házigazdája az oktatással foglalkozó Benesse Holdings Inc. volt.

A korábbi Guinness-világrekord tavaly júniusban született Kínában: akkor 451 baba vett részt hasonló mászóversenyen.

Kapcsolódó Cikkek

 • Prága szerint a kvótarendszer működésképtelen

  Prága szerint a kvótarendszer működésképtelen

  A cseh kormány ismételten felhívja a figyelmet arra, hogy a kvótarendszer működésképtelen – ezekkel a szavakkal reagált Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök szerdán arra, hogy az Európai Bizottság újabb szakaszba léptette az uniós menekültkvótákról szóló döntés elutasítása miatt júniusban Magyarország, Lengyelország és Csehország ellen megindított kötelezettségszegési eljárást.

 • 2019-ben érkezik a Wonder Woman folytatása

  2019-ben érkezik a Wonder Woman folytatása

  Diana, az amazonok hercegnője karácsonyi ajándékot hoz a közönségnek 2019-ben: a Warner Bros. filmstúdió bejelentette, hogy a Wonder Woman folytatása két és fél év múlva debütál a mozikban – számolt be róla a Deadline.

 • Varsó visszautasítja a brüsszeli “zsarolást”

  Varsó visszautasítja a brüsszeli “zsarolást”

  Varsó nem fogadja el “az uniós hivatalnokok semmiféle zsarolását”, különösen ha nem tényeken alapszik – jelentette ki az Európai Bizottság bejelentéseire reagálva szerdán Rafal Bochenek, a lengyel kormány szóvivője.