EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 27., szombat
Hella

Külföld

Világrekord a japán babák mászóbajnokságán

A résztvevők számát tekintve Guinness-világrekord született hétfőn egy jokohamai mászóbajnokságon, amelyen 601 apróság mérte össze sebességét.

A hat és 16 hónapos kor közötti babáknak, akiket szüleik kedvenc játékaikkal és finomságokkal bíztattak, háromméteres távot kellett teljesíteniük.

A megmérettetés nyolc döntőse közül végül egy 13 hónapos tokiói bébi került ki győztesen. “Nem gondoltam volna, hogy az első helyen végez. Remélem, hogy olyan felnőtt válik belőle, akinek cselekedetei mások segítségére lesznek” – mondta a győztes baba édesanyja.

A Jokohama egyik bevásárlóközpontjában rendezett verseny házigazdája az oktatással foglalkozó Benesse Holdings Inc. volt.

A korábbi Guinness-világrekord tavaly júniusban született Kínában: akkor 451 baba vett részt hasonló mászóversenyen.

Kapcsolódó Cikkek

 • Magával kötött szerződést Soros egyeteme

  Magával kötött szerződést Soros egyeteme

  Kérdéses, hogy a New York-i CEU hogyan tud Magyarországon a felsőoktatási tanulmányokkal kapcsolatban dokumentumokat kiállítani akkor, amikor azt Philadelphiában akkreditálták, és alapító okiratában a budapesti egyetem címe szerepel, az amerikai metropoliszra pedig csak hivatkoznak – teszi fel a kérdést a Magyar Idők.

 • Robbantani akartak a terroristák, időben lekapcsolták őket

  Robbantani akartak a terroristák, időben lekapcsolták őket

  Moszkvában őrizetbe vették az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet négy tagját, akik merényletekre készültek az orosz főváros közlekedési hálózatának objektumai ellen – közölte csütörtökön a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB).

 • Agyonlőttek egy újságírót

  Agyonlőttek egy újságírót

  Agyonlőttek egy orosz újságírót egy szibériai kisvárosban, a helyi hatóságok csütörtöki közlése szerint az illetőt munkájával kapcsolatban ölhették meg, de egyelőre nem tudják, hogy milyen indítékkal.