EUR: 311,37 Ft
CHF: 265,79 Ft
2018. március 22., csütörtök
Beáta, Izolda, Lea

Külföld

10 év börtön nadrágban csempészett teknősért

Tíz év szabadságvesztésre ítélte a Michigan állambeli szövetségi bíróság kedden azt a fiatal férfit, aki teknősbékákat csempészett az Egyesült Államokból Kanadába és Kínába. Tettenérésekor a férfi nadrágjában 51 teknőst találtak az amerikai hatóságok.

Kaj Hszü kanadai állampolgárt tavaly nyáron tartóztatták le, amikor az amerikai Detroitból a kanadai Windsorba próbált belépni, de a kanadai hatóságok feltartóztatták, és élő teknősbékákat találtak a lábához ragasztva.


A huszonhét éves férfi bűnösnek vallotta magát hat vádpontban, köztük több mint ezer teknősbéka csempészésében, illetve annak kísérletében.

Az Egyesült Államokban törvényellenes a vadállatok engedély nélküli kivitele az országból.

Hszü a vád szerint a teknősbékákat az interneten rendelte meg, majd Kanadából az Egyesült Államokba utazott, hogy az állatokat átvigye Ontarióba értékesíteni, vagy Kínába szállítsa őket.

Sara Woodward helyettes államügyész elmondta, hogy Hszü rendszeresen csempészett 30, 80, illetve 125 ezer dollár (35 millió forint) értékű teknősszállítmányokat. Kínában ezek a teknősök kétszer-háromszor annyit érnek, mint amennyiért az Egyesült Államokban beszerezte őket.

Kapcsolódó Cikkek