EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 27., szombat
Hella

Külföld

200 családot ejtett túszul az Iszlám Állam

Az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet szélsőségesei mintegy 200 családot tartanak túszként fogva az iraki al-Anbár tartomány székhelyén, Ramádiban, amelyet az iraki csapatok az elmúlt napokban nagyobb részben visszafoglaltak – közölte a tartományi tanács vezetője csütörtökön.

A dzsihadisták a túszokat az iraki nagyváros keleti felében tartják fogságban. A túszejtéssel az iszlamisták ki akarják kényszeríteni, hogy a nemzetközi koalíció vessen véget légi csapásainak, az iraki hadsereg pedig hagyjon fel a szervezet e városban bujkáló fegyveresei utáni kutatással – mondta a tanácsnok.

Szerdán a szélsőségesek 40 civllel végeztek a városban.

A dzsihadisták májusban foglalták el Ramádit, az iraki hadsereg pedig hétfőn bejelentette, hogy “teljesen felszabadították” a várost. Ramádi néhány negyede azonban még mindig nem áll a kormányerők teljes ellenőrzése alatt.

Kapcsolódó Cikkek

 • Magával kötött szerződést Soros egyeteme

  Magával kötött szerződést Soros egyeteme

  Kérdéses, hogy a New York-i CEU hogyan tud Magyarországon a felsőoktatási tanulmányokkal kapcsolatban dokumentumokat kiállítani akkor, amikor azt Philadelphiában akkreditálták, és alapító okiratában a budapesti egyetem címe szerepel, az amerikai metropoliszra pedig csak hivatkoznak – teszi fel a kérdést a Magyar Idők.

 • Robbantani akartak a terroristák, időben lekapcsolták őket

  Robbantani akartak a terroristák, időben lekapcsolták őket

  Moszkvában őrizetbe vették az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet négy tagját, akik merényletekre készültek az orosz főváros közlekedési hálózatának objektumai ellen – közölte csütörtökön a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB).

 • Agyonlőttek egy újságírót

  Agyonlőttek egy újságírót

  Agyonlőttek egy orosz újságírót egy szibériai kisvárosban, a helyi hatóságok csütörtöki közlése szerint az illetőt munkájával kapcsolatban ölhették meg, de egyelőre nem tudják, hogy milyen indítékkal.