2018. március 20., kedd
Klaudia,

Külföld

200 családot ejtett túszul az Iszlám Állam

Az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet szélsőségesei mintegy 200 családot tartanak túszként fogva az iraki al-Anbár tartomány székhelyén, Ramádiban, amelyet az iraki csapatok az elmúlt napokban nagyobb részben visszafoglaltak – közölte a tartományi tanács vezetője csütörtökön.

A dzsihadisták a túszokat az iraki nagyváros keleti felében tartják fogságban. A túszejtéssel az iszlamisták ki akarják kényszeríteni, hogy a nemzetközi koalíció vessen véget légi csapásainak, az iraki hadsereg pedig hagyjon fel a szervezet e városban bujkáló fegyveresei utáni kutatással – mondta a tanácsnok.

Szerdán a szélsőségesek 40 civllel végeztek a városban.

A dzsihadisták májusban foglalták el Ramádit, az iraki hadsereg pedig hétfőn bejelentette, hogy “teljesen felszabadították” a várost. Ramádi néhány negyede azonban még mindig nem áll a kormányerők teljes ellenőrzése alatt.

Kapcsolódó Cikkek

  • Trump nekimegy a kábítószereknek

    Trump nekimegy a kábítószereknek

    Donald Trump amerikai elnök New Hampshire-ben hétfőn előterjesztette kormányzata elképzeléseit az opiát tartalmú kábítószerek és gyógyszerek okozta válság leküzdésére.

  • A migránsok miatt nő a bűnözés

    A migránsok miatt nő a bűnözés

    Új kutatás publikált a napokban a Századvég, amely felmérése szerint a magyarok többsége arra számít, hogy egyre több olyan erőszakos bűncselekményre lehet számítani 2018-ban Európában, amelynek hátterében a migráció áll.