EUR: 309,16 Ft
CHF: 288,33 Ft
2017. január 21., szombat
Ágnes

Külföld

200 családot ejtett túszul az Iszlám Állam

Kunar, 2015. augusztus 1.
2015. augusztus 1-jén közreadott kép Gul Daliról, az Iszlám Állam (IÁ) nevű dzsihadista terrorszervezet körzeti vezetőjéről (j) társaival és családtagjaival a kelet-afganisztáni Kunar tartományban július 30-án. (MTI/EPA/Gulamullah Habibi)

Az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet szélsőségesei mintegy 200 családot tartanak túszként fogva az iraki al-Anbár tartomány székhelyén, Ramádiban, amelyet az iraki csapatok az elmúlt napokban nagyobb részben visszafoglaltak – közölte a tartományi tanács vezetője csütörtökön.

A dzsihadisták a túszokat az iraki nagyváros keleti felében tartják fogságban. A túszejtéssel az iszlamisták ki akarják kényszeríteni, hogy a nemzetközi koalíció vessen véget légi csapásainak, az iraki hadsereg pedig hagyjon fel a szervezet e városban bujkáló fegyveresei utáni kutatással – mondta a tanácsnok.

Szerdán a szélsőségesek 40 civllel végeztek a városban.

A dzsihadisták májusban foglalták el Ramádit, az iraki hadsereg pedig hétfőn bejelentette, hogy “teljesen felszabadították” a várost. Ramádi néhány negyede azonban még mindig nem áll a kormányerők teljes ellenőrzése alatt.

Kapcsolódó Cikkek