EUR: 310,11 Ft
CHF: 289,44 Ft
2017. március 27., hétfő
Hajnalka

Külföld

275 millió euróért kelt el a világ legdrágább ingatlana

Egy közel-keleti férfi vette meg 275 millió euróért (87 milliárd forintért) a világ legdrágább magáningatlanát, egy 2011-ben épült francia kastélyt.

A Daniel Féau luxusingatlanokkal foglalkozó francia cég, a Christie’s aukciós cégcsoport tagja bonyolította le az üzletet még szeptemberben – közölte a neve elhallgatását kérő, az ügylethez közel álló forrás csütörtökön.

Egyetlen magáningatlan sem kelt el még ilyen drágán a világon – közölte az AFP francia hírügynökség kérdésére egy ingatlanszakértő.

A Párizstól nyugatra fekvő Louvenciennes-ben, egy 23 hektáros telken épült palota a XIV. Lajos kastélya nevet viseli, utalva a Napkirályra, aki a 17. században a versailles-i kastélyt építtette.

Az épület lakóterülete 5000 négyzetméter és Versailles pompájának “high-tech változatát” kínálja – áll a beruházó Cogemad honlapján.

A csillárok, a kézzel festett freskók, az aranyfüsttel borított stukkók, a márványberakásokat a 17. századi francia belsőépítészet stílusjegyeit viselik, a moziterem, a borospince, az óriási akvárium és az úszómedence a modern ember kényelmét szolgálják. A kertek is a Napkirály korát idézik.

A sajtóban megjelent híresztelések szerint a XIV. Lajos kastélya állítólag a Paris-Saint-Germain labdarúgóklub katari vezetőinek tulajdona lett. A megkérdezett munkatárs ezt azonban határozottan cáfolta.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meztelenül rohant a templomba a lány

  Meztelenül rohant a templomba a lány

  Rengeteg sérülés borította annak a 18 éves lánynak a testét, aki magából kikelve, ordítozva rontott be egy texasi templomba azt állítva, hogy egy autós elrabolta, majd egy erdőben molesztálni kezdte.

 • Lezuhant egy katonai helikopter, öten meghaltak

  Lezuhant egy katonai helikopter, öten meghaltak

  Lezuhant vasárnap egy ukrán Mi-2-es katonai helikopter az ország keleti részén, Donyeck megye kijevi ellenőrzésű részén, az előzetes információk alapján öten vesztették életüket, a gép három fős legénysége és két utasa – közölte Olekszandr Motuzjanik, a védelmi minisztérium hadműveleti ügyekben illetékes szóvivője.

 • Arany János is lehet példakép, nem csak a celebek

  Arany János is lehet példakép, nem csak a celebek

  A globalizált világban fontos, hogy a gyökereinket megerősítsük, s felismerjük, hogy valami sokkal értékesebbel rendelkezünk, mint az olcsó, import kultúra – fogalmazott Nagyszalonta polgármestere az Arany János emlékév kapcsán megjelent formabontó album kapcsán.