EUR: 308,25 Ft
CHF: 267,71 Ft
2017. október 18., szerda
Lukács

Külföld

5-7 ezer európait képeztek ki terroristának!

Az európai rendőrségi együttműködési szervezet, az Europol igazgatója 5-7 ezerre becsüli azoknak a számát, akik a földrészről Szíriába és Irakba utaztak, és ott harci kiképzést kaptak.

Rob Wainwright erről kedden Rómában beszélt, ahol a balkáni országok belbiztonsági főnökeivel tanácskozott. A dzsihadista harcosokat “nagyon veszélyes fenyegetésnek” minősítette, és azt mondta, hogy egy meghatározatlan számú részük “visszatért az európai társadalomba azzal a szándékkal, hogy olyan támadásokat hajtson végre, mint amilyeneket láthattunk”.

Angelino Alfano olasz belügyminiszter úgy vélekedett a konferencián, hogy “a balkáni országokon vezethet a külföldi harcosok és a fegyvercsempészet modern útvonala”.

Wainwright szerint a terrorizmus elleni küzdelem legfontosabb feladatai közt van a szorosabb rendőrségi együttműködés, az információk megosztásának javítása, az alvilágban mozgó fegyverek fokozott ellenőrzése és a terrorizmus bankrendszeren keresztül folyó finanszírozásának figyelése.

Kapcsolódó Cikkek

 • A nap képe: Grilljárgány haladóknak

  A nap képe: Grilljárgány haladóknak

  Különleges ajándékkal lepte meg a Land Rover a legendás brit sztárszakácsot, Jamie Olivert. A hatalmas múlttal rendelkező autógyár egy olyan továbbfejlesztett terepjárót készített a séfnek, amivel ezen túl bármikor és bárhol tud sütni.

 • Facebookon árulta a drogot, lebukott

  Facebookon árulta a drogot, lebukott

  Van az a mondás, hogy nagy az Isten állatkertje. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint annak a 26 éves amerikai fiúnak a húzása, aki közösségi oldalán próbált értékesíteni 500 gramm marihuánát.

 • Franciaországban törvény készül az utcai szexuális zaklatás büntetésére

  Franciaországban törvény készül az utcai szexuális zaklatás büntetésére

  Nők százezrei emeltek szót Franciaországban a közösségi oldalakon a szexualitás zaklatás és erőszak témájában Harvey Weinstein amerikai filmproducer botránya óta, a kormány pedig törvénytervezetet készít elő az utcai molesztálás büntetésére, a szexualitás zaklatás elévülési idejének meghosszabbítására és a gyerekek jobb védelmére.