EUR: 307,22 Ft
CHF: 282,06 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Külföld

5-7 ezer európait képeztek ki terroristának!

Az európai rendőrségi együttműködési szervezet, az Europol igazgatója 5-7 ezerre becsüli azoknak a számát, akik a földrészről Szíriába és Irakba utaztak, és ott harci kiképzést kaptak.

Rob Wainwright erről kedden Rómában beszélt, ahol a balkáni országok belbiztonsági főnökeivel tanácskozott. A dzsihadista harcosokat “nagyon veszélyes fenyegetésnek” minősítette, és azt mondta, hogy egy meghatározatlan számú részük “visszatért az európai társadalomba azzal a szándékkal, hogy olyan támadásokat hajtson végre, mint amilyeneket láthattunk”.

Angelino Alfano olasz belügyminiszter úgy vélekedett a konferencián, hogy “a balkáni országokon vezethet a külföldi harcosok és a fegyvercsempészet modern útvonala”.

Wainwright szerint a terrorizmus elleni küzdelem legfontosabb feladatai közt van a szorosabb rendőrségi együttműködés, az információk megosztásának javítása, az alvilágban mozgó fegyverek fokozott ellenőrzése és a terrorizmus bankrendszeren keresztül folyó finanszírozásának figyelése.

Kapcsolódó Cikkek

 • Magával kötött szerződést Soros egyeteme

  Magával kötött szerződést Soros egyeteme

  Kérdéses, hogy a New York-i CEU hogyan tud Magyarországon a felsőoktatási tanulmányokkal kapcsolatban dokumentumokat kiállítani akkor, amikor azt Philadelphiában akkreditálták, és alapító okiratában a budapesti egyetem címe szerepel, az amerikai metropoliszra pedig csak hivatkoznak – teszi fel a kérdést a Magyar Idők.

 • Robbantani akartak a terroristák, időben lekapcsolták őket

  Robbantani akartak a terroristák, időben lekapcsolták őket

  Moszkvában őrizetbe vették az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet négy tagját, akik merényletekre készültek az orosz főváros közlekedési hálózatának objektumai ellen – közölte csütörtökön a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB).

 • Agyonlőttek egy újságírót

  Agyonlőttek egy újságírót

  Agyonlőttek egy orosz újságírót egy szibériai kisvárosban, a helyi hatóságok csütörtöki közlése szerint az illetőt munkájával kapcsolatban ölhették meg, de egyelőre nem tudják, hogy milyen indítékkal.