EUR: 308,27 Ft
CHF: 285,15 Ft
2016. október 22., szombat
Előd

Külföld

5-7 ezer európait képeztek ki terroristának!

Iszlám Állam - Kunar tartomány

Az európai rendőrségi együttműködési szervezet, az Europol igazgatója 5-7 ezerre becsüli azoknak a számát, akik a földrészről Szíriába és Irakba utaztak, és ott harci kiképzést kaptak.

Rob Wainwright erről kedden Rómában beszélt, ahol a balkáni országok belbiztonsági főnökeivel tanácskozott. A dzsihadista harcosokat “nagyon veszélyes fenyegetésnek” minősítette, és azt mondta, hogy egy meghatározatlan számú részük “visszatért az európai társadalomba azzal a szándékkal, hogy olyan támadásokat hajtson végre, mint amilyeneket láthattunk”.

Angelino Alfano olasz belügyminiszter úgy vélekedett a konferencián, hogy “a balkáni országokon vezethet a külföldi harcosok és a fegyvercsempészet modern útvonala”.

Wainwright szerint a terrorizmus elleni küzdelem legfontosabb feladatai közt van a szorosabb rendőrségi együttműködés, az információk megosztásának javítása, az alvilágban mozgó fegyverek fokozott ellenőrzése és a terrorizmus bankrendszeren keresztül folyó finanszírozásának figyelése.

Kapcsolódó Cikkek

  • Trump ismét korruptnak nevezte Hillary Clintont

    Trump ismét korruptnak nevezte Hillary Clintont

    Donald Trump egy pénteki kampányrendezvényen ismét ellenfelét, Hillary Clintont támadta, s azt hangoztatta: ha győz az elnökválasztáson, sok lehetősége lesz, hogy “utánanézzen Clintonnak”.

  • Nagy bajok a Mars expedíció körül!

    Nagy bajok a Mars expedíció körül!

    Megsemmisült az ExoMars orosz-európai űrexpedíció TGO űrszondájának Schiaparelli elnevezésű leszállóegysége, miután a Marsra történő leszállás folyamata során 2-4 kilométeres magasságból nekicsapódott a vörös bolygó felszínének – közölte az Európai Űrügynökség (ESA) egy NASA-műhold által készített felvételekre hivatkozva.