EUR: 309,50 Ft
CHF: 288,30 Ft
2017. január 23., hétfő
Rajmund, Zelma

Külföld

50 rendőrt küldünk a macedón határvédelemhez

Gevgelija, 2015. november 28.
Bevándorlókat tartóztatnak fel macedón rendőrök bevándorlók és a rendfenntartók összecsapása után a macedón-görög határnak az észak-görögországi Idomeni és a macedóniai Gyevgyelija közötti szakaszán 2015. november 28-án. A térségben feszült a helyzet, mert a macedón hatóságok már csak a háborús övezetekből, így Szíriából, Afganisztánból vagy Irakból érkező migránsokat engedik be országukba. (MTI/AP/Borisz Grdanoszki)

Magyarország a közeljövőben 50 fős rendőri egységgel járul hozzá a macedón határvédelmi erőfeszítésekhez – jelentette be a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára a magyar-macedón gazdasági vegyes bizottság ülését követő csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón.

Magyar Levente emlékeztetett arra, hogy a két ország miniszterelnökeinek korábbi megállapodása nyomán született meg a végső döntés az 50 fős rendőri egység küldéséről.

Az államtitkár szerint történelmi lépésről van szó, mert soha ekkora magyar rendőri kontingens kétoldalú viszonylatban határon túl még nem vállalt hasonló szerepet.

Magyar Levente rámutatott: Magyarország a kezdetektől szimpátiával figyelte a macedón kormány erőfeszítéseit annak érdekében, hogy fékezze az illegális migrációs hullámot.

Kapcsolódó Cikkek