2017. december 11., hétfő
Árpád, Árpádina

Külföld

50 rendőrt küldünk a macedón határvédelemhez

Magyarország a közeljövőben 50 fős rendőri egységgel járul hozzá a macedón határvédelmi erőfeszítésekhez – jelentette be a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára a magyar-macedón gazdasági vegyes bizottság ülését követő csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón.

Magyar Levente emlékeztetett arra, hogy a két ország miniszterelnökeinek korábbi megállapodása nyomán született meg a végső döntés az 50 fős rendőri egység küldéséről.

Az államtitkár szerint történelmi lépésről van szó, mert soha ekkora magyar rendőri kontingens kétoldalú viszonylatban határon túl még nem vállalt hasonló szerepet.

Magyar Levente rámutatott: Magyarország a kezdetektől szimpátiával figyelte a macedón kormány erőfeszítéseit annak érdekében, hogy fékezze az illegális migrációs hullámot.

Kapcsolódó Cikkek

 • Zátonyra futott egy komp Calais-nál

  Zátonyra futott egy komp Calais-nál

  Kavicszátonyra futott vasárnap délután egy angol komp Calais francia kikötővárosnál; a fedélzetén lévő 313 utasnak nem esett baja – közölték az illetékes hatóságok.

 • Elárvereztek egy teljes falut

  Elárvereztek egy teljes falut

  Elárvereztek egy német falut, az egyetlen licitálónak 140 ezer eurót (mintegy 43 millió forintot) ért meg az Alwine nevű település.

 • A szakértő szerint igen kicsi az esély új szavazásra a Brexitről

  A szakértő szerint igen kicsi az esély új szavazásra a Brexitről

  A nehézkesen haladó tárgyalások ellenére kicsi az esély arra, hogy új szavazást tartsanak az Egyesült Királyságban az uniós kiválásról – mondta Gálik Zoltán, a Corvinus Egyetem docense az M1 aktuális csatornán vasárnap azzal kapcsolatban, hogy pénteken előzetes megállapodás született a kiválás legfontosabb feltételeiről.