EUR: 305,18 Ft
CHF: 275,79 Ft
2017. július 21., péntek
Dániel, Daniella

Külföld

50 rendőrt küldünk a macedón határvédelemhez

Magyarország a közeljövőben 50 fős rendőri egységgel járul hozzá a macedón határvédelmi erőfeszítésekhez – jelentette be a Külgazdasági és Külügyminisztérium gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkára a magyar-macedón gazdasági vegyes bizottság ülését követő csütörtöki budapesti sajtótájékoztatón.

Magyar Levente emlékeztetett arra, hogy a két ország miniszterelnökeinek korábbi megállapodása nyomán született meg a végső döntés az 50 fős rendőri egység küldéséről.

Az államtitkár szerint történelmi lépésről van szó, mert soha ekkora magyar rendőri kontingens kétoldalú viszonylatban határon túl még nem vállalt hasonló szerepet.

Magyar Levente rámutatott: Magyarország a kezdetektől szimpátiával figyelte a macedón kormány erőfeszítéseit annak érdekében, hogy fékezze az illegális migrációs hullámot.

Kapcsolódó Cikkek

  • Szabadon engedik O.J. Simpsont!

    Szabadon engedik O.J. Simpsont!

    Október elején kiengedik a börtönből O.J. Simpsont. Az amerikaifutball egykori csillaga, filmsztár csoportos fegyveres rablásért és testi sértésért került rácsok mögé, 2008-ban több mint harminc év szabadságvesztésre ítélték.

  • Lebukott a „vasember”

    Lebukott a „vasember”

    Bár igazán nagyot szeretett volna kaszálni, most mégis hosszú időre nem kell pénzre gondolnia annak a nőnek, aki összesen 102 iPhone telefont próbált becsempészni Kínába.