EUR: 308,27 Ft
CHF: 285,15 Ft
2016. október 22., szombat
Előd

Külföld

750 migránst mentettek ki a tengerből az olaszok

Hétszázötvenegy migránst mentett ki az olasz parti őrség a Földközi-tengerből karácsony első napján hat különböző műveletben – közölték pénteken a római hatóságok.

A parti őrség összesítése szerint a hét folyamán összesen több mint 2100 migránst kellett kimenteni a Földközi-tenger Olaszország és Észak-Afrika közti részéről.

Az Ansa olasz hírügynökség jelentése szerint a parti őrség Corsi nevű hajója pénteken 371 migránst vitt partra Calabria régióban, akik közül 312 volt férfi és 59 nő, többségük Közép-Afrikából érkezett. A további mentőakciókról nem közöltek részletes adatokat a hatóságok.

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) és a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) a héten arról számbolt be, hogy Olaszországba idén 150 ezer migráns és menedékkérő érkezett tengeri úton, kevesebb a tavalyi 170 ezernél, mert a migránsok nagy része idén – a korábbiakkal ellentétben – Görögországon keresztül próbált meg bejutni az Európai Unióba.

A két szervezet adatai szerint az EU-ba összesen több mint egymillió migráns érkezett az idén.

Kapcsolódó Cikkek

  • Trump ismét korruptnak nevezte Hillary Clintont

    Trump ismét korruptnak nevezte Hillary Clintont

    Donald Trump egy pénteki kampányrendezvényen ismét ellenfelét, Hillary Clintont támadta, s azt hangoztatta: ha győz az elnökválasztáson, sok lehetősége lesz, hogy “utánanézzen Clintonnak”.

  • Nagy bajok a Mars expedíció körül!

    Nagy bajok a Mars expedíció körül!

    Megsemmisült az ExoMars orosz-európai űrexpedíció TGO űrszondájának Schiaparelli elnevezésű leszállóegysége, miután a Marsra történő leszállás folyamata során 2-4 kilométeres magasságból nekicsapódott a vörös bolygó felszínének – közölte az Európai Űrügynökség (ESA) egy NASA-műhold által készített felvételekre hivatkozva.