EUR: 309,16 Ft
CHF: 288,15 Ft
2017. január 20., péntek
Fábián, Sebestyén

Belföld

A főváros 300 millió eurós hitelt kap

Budapest, 2014. március 5.
Combino villamos halad el a Nyugati pályaudvar épülete előtt, a Teréz körúton. A pályaudvar építési terveit az osztrák August de Serres építész és a később világhírűvé lett párizsi Gustave Eiffel cége készítette. A Nyugati pályaudvar 1877. október 28. óta szolgálja a közösségi közlekedést.
MTVA/Bizományosi: Balaton József
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.

A fővárosi önkormányzat összesen 300 millió euró értékben kötött két hitelszerződést az Európai Beruházási Bankkal (EIB). A megállapodást Tarlós István főpolgármester megbízásából Bagdy Gábor pénzügyekért felelős főpolgármester-helyettes és Baranyay László, az EIB alelnöke írta alá kedden a városházán.

Az egyik hitelkeret-megállapodás 200 millió eurót biztosít közlekedési beruházásokra, a másik alapján pedig 100 millió euró hitelforrás áll rendelkezésre egyéb ágazati, városfejlesztési projektekre.

Bagdy Gábor az aláírást követően elmondta, a következő európai uniós fejlesztési ciklusban az EU-s és a kormányzati támogatások mellett kiemelkedő szerepe van ennek a megállapodásnak, amelyen keresztül a főváros “saját forrásait tudja megmozgatni”, és amely lehetőséget ad arra, hogy Budapest fejlődésének lendülete megmaradjon.

Baranyay László közölte, a két hitel hosszú lejáratú, 30 éves, illetve 25 éves futamidejű.

Kapcsolódó Cikkek