EUR: 307,56 Ft
CHF: 287,14 Ft
2017. január 17., kedd
Antal, Antónia

Belföld

A kormány azt szeretné, hogy minden család polgári színvonalon éljen

Budapest, 2015. december 10.
Gulyás Gergely, az Országgyűlés alelnöke, a PMA főigazgatója az emberi jogok világnapja alkalmából rendezett konferencián, a Polgári Magyarországért Alapítvány (PMA) és a Hanns Seidel Alapítvány rendezvényén a Petőfi Irodalmi Múzeumban 2015. december 10-én.
MTI Fotó: Balogh Zoltán

A kormány a következő években a polgári berendezkedésért fog dolgozni, azt szeretnék, hogy minden család “normális”, polgári színvonalon éljen, és ezt mindenki tisztességes munkával el tudja érni – jelentette ki a Fidesz alelnökévé választott Gulyás Gergely a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában hétfő reggel.

Gulyás Gergely elmondta, hogy a célkitűzések között szerepel a teljes foglalkoztatottság megteremtése, valamint az is, hogy a gazdasági fejlődés stabil, hosszú távú és fenntartható legyen.

Úgy fogalmazott, hogy nem kívánnak nem létező gazdasági növekedés mellett javakat osztani, mint azt a szocialisták tették. Magyarországon azonban már negyedik éve “masszívan és kiszámíthatóan” növekszik a gazdaság, ezért annak jótékony hatásaiból mindenkinek juthat a következő években – fűzte hozzá.

Gulyás Gergely azt is kiemelte, hogy olyan országot szeretnének, amit az emberek nem elhagynak, hanem ahová hazatérnek. Szerinte egyáltalán nem rossz a kivándorlás aránya Magyarországról, a balti államok vagy a lengyelek például sokkal rosszabbul állnak.

Az új kormánypárti alelnök úgy fogalmazott, hogy Nyugat-Európában véleménydiktatúra uralkodik, amely nem engedi meg az eltérő álláspontok megjelenését. Ez jól megmutatkozott a migrációs válsággal kapcsolatban – jelentette ki, hozzáfűzve: azt szeretnék, hogy ne legyenek tabuk, és továbbra is a szabadság jellemezze az európai vitákat.

A Fidesz élesen elutasítja, hogy egyfajta “Európai Egyesült Államokat” hozzanak létre, ugyanis “a nemzetek Európájára” van szükség – nyilatkozta Gulyás Gergely, aki szerint a magyarországi ellenzék csak kritizálni tud, érdemi alternatívát azonban nem képes felmutatni.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek