EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 27., szombat
Hella

Külföld

A lett kormány felére csökkenti a migránsok támogatását

A lett jobbközép kormány keddi döntése értelmében a balti országban az eddigi 256-ról 139 euróra csökkentik az elismert menekültstátusszal rendelkező bevándorlók pénzügyi támogatását.

A 43 800 forintnak megfelelő összeghez családtagonként további 97 eurót adnak, ahogy a felnőtt kíséret nélküli gyermekek után is ennyi jár.

A változtatással az a kormány célja, hogy a lettországi létminimumhoz igazítsa a menekülteknek adott támogatást.

A lett társadalom fenntartásokkal fogadta a kormány döntését, hogy az Európai Bizottság menekültelosztási programja keretében Lettország befogad 776 menekültet.

Ennek kapcsán olyan vádak érték a kormányt, hogy jobban gondoskodik a migránsokról, mint a saját lakosságáról.

Kapcsolódó Cikkek

 • Magával kötött szerződést Soros egyeteme

  Magával kötött szerződést Soros egyeteme

  Kérdéses, hogy a New York-i CEU hogyan tud Magyarországon a felsőoktatási tanulmányokkal kapcsolatban dokumentumokat kiállítani akkor, amikor azt Philadelphiában akkreditálták, és alapító okiratában a budapesti egyetem címe szerepel, az amerikai metropoliszra pedig csak hivatkoznak – teszi fel a kérdést a Magyar Idők.

 • Robbantani akartak a terroristák, időben lekapcsolták őket

  Robbantani akartak a terroristák, időben lekapcsolták őket

  Moszkvában őrizetbe vették az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet négy tagját, akik merényletekre készültek az orosz főváros közlekedési hálózatának objektumai ellen – közölte csütörtökön a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB).

 • Agyonlőttek egy újságírót

  Agyonlőttek egy újságírót

  Agyonlőttek egy orosz újságírót egy szibériai kisvárosban, a helyi hatóságok csütörtöki közlése szerint az illetőt munkájával kapcsolatban ölhették meg, de egyelőre nem tudják, hogy milyen indítékkal.