EUR: 307,75 Ft
CHF: 281,67 Ft
2017. május 25., csütörtök
Orbán

Egyéb

Agymosás

tévénézésMindenki másképpen relaxál. Van, aki munka után bekap egy (?) korsó sört (némi pálinkával), más rohan a fürdőbe áztatni gémberedett végtagjait, szaunában gőzölögni, vagy éppenséggel masszíroztatni, gyúratni egy nagyot, megint más a futópadra esküszik vagy a shoppingolásra…

De pihenni, átszellemülni mindenképpen ajánlatos.
És mit tehetnek azok, akik otthon dolgoznak? Nyilván zenét hallgatnak (helyes: komolyzene, könnyűzene, népzene, dzsessz, ragtime, dixie – kinek mi), az elvetemültebbek lázasan takarítanak egy-két órácskát, vagy… bekapcsolják a tévét.
És sorozatot néznek. Az ezernyi csatorna kínálatában válogathatnak a krimik (tréfás a népszerű NCIS körforgása a létező összes kereskedelmi csatornán), tinifilmek, retromozik között. Jó is, főleg ha már ötödször látja az ember ugyanazt az epizódot, mégis megkérdőjelezi a kikapcsolás komolyságát. Mert, ugye, a sorozat attól sorozat, hogy a kereskedelmi ötven perccel nem ér véget (maximum egy-egy rész), és másnap – ugyanabban az időben – jön a folytatás. Amikor – legyen bármilyen határidős is a munka – megint a távkapcsolóhoz nyúl, ismét leroskad a fotelba (kanapéra, székre) és nézi-nézi azt, amit a délutáni műsorfolyamban majd úgyis megismételnek. És aztán harmad-, negyednap ugyanígy tesz. Ez a sorozatok átka – a hirdetők nagy örömére. És aztán hazajön a család és kiderül, hogy az aznapi penzumot nem sikerült elvégezni a „munka frontján”. Marad éjszakára. (Mert, ugye, vacsora, fürdetés et cetera). És aztán amikor a társ megkérdi, hogy mit csinált aznap, nehéz „eredményorientáltan” beszámolni…
És másnap hullafáradtan megint nekiveselkedni az elmaradt munkának, ám csenget a belső óra, hogy kezdetüket veszik Gibbs ügynök újabb megpróbáltatásai. És – minden szent fogadkozás és elhatározás ellenére – megint a távkapcsolóhoz nyúl, megint leroskad a fotelba (kanapéra, székre) és nézi-nézi azt, amit a délutáni műsorfolyamban majd úgyis megismételnek.
Így válik az egészséges agymosás függőséggé, megállíthatatlan körforgássá.
Pedig pihenni kell. Aktívan. Valószínűleg tévémentesen. De hogyan? Ahány ember, annyi szokás. Tanáccsal nehéz vagy nem is igazán lehet szolgálni. Talán a sorozatfüggőség legyőzése lenne az első lépés az agymosás irányába. Első, de a legfontosabb.
És akkor már inkább a takarítás… (Mert arról este be lehet számolni a társnak is…).

Kapcsolódó Cikkek

 • Tisztább lett a tér

  Tisztább lett a tér

  Olvasónk jelezte, a Szabadmájus téren tavaly nyártól idén tavaszig szemétkupacok rondították a környezetet. Megkeresésünkre az önkormányzat arról tájékoztatta lapunkat, tudnak a jelenségről, miszerint újra és újra oda hordják a hulladékot, ahol nap mint nap gyerekek játszanak.

 • Bombák földjén lakunk?

  Bombák földjén lakunk?

  Több száz házat kellett kiüríteni a kerületben, amikor a Csömöri út 101. számnál zajló építkezés közben találtak egy 50 kilogrammos, szovjet gyártmányú, FAB–50-es típusú rombolóbombát.

 • Akaba történelmet írt

  Akaba történelmet írt

  A hétéves Akaba múlt vasárnapi sikerével történelmet írt a Millenniumi Díj harmadszori megnyerésével a Kincsem Parkban.

 • Harmincadszor tekerték körbe Érdet

  Harmincadszor tekerték körbe Érdet

  A harmincadik Érd Körbe városkerülő kerékpáros túra rajtjára ismét megtelt a Főtér, hogy családias hangulatban körbekerékpározzák a várost a megszokott 10, 30 és 60 kilométeres távokon.