2018. január 21., vasárnap
Ágnes

Külföld

Amerika egyik legrangosabb kitüntetését kapta Geroge Lucas

Az amerikai kulturális élet egyik legrangosabb kitüntetését, a washingtoni Kennedy Központ idei díjait George Lucas filmrendező, Ozava Szeidzsi japán karmester, Carole King énekesnő, Cicely Tyson és Rita Moreno színésznő vehette át szombaton.

Az amerikai kulturális központ díjával olyanokat ismer el, akik rendkívül sokat tettek az amerikai kulturális élet színesítéséért, munkájuk nagy hatással volt az egész emberiségre. A központ hatodik kitüntetettje idén az Eagles rockegyüttes, minden idők egyik legnagyobb hatású amerikai rockbandája. A zenekar – egyik tagjának betegsége miatt – nem tudott megjelenni a gálán.


A hivatalos díjátadó mellett vasárnap a Fehér Ház látja vendégül a kitüntetetteket, ahol John Kerry külügyminiszter ad fogadást tiszteletükre.

A szombati díjátadó házigazdája Stephen Colbert volt, az est sztárvendége Barack Obama amerikai elnök lett volna, ám az utolsó pillanatban lemondta részvételét, mivel a terrorizmus elleni harc kérdéseivel foglalkozó üzenettel fordul vasárnap a nemzethez.

A meggyilkolt amerikai elnökről, John Fitzgerald Kennedyről elnevezett washingtoni kulturális központ az elmúlt években olyan hírességeket tüntetett ki, mint Tom Hanks, Sting, Meryl Streep, Robert de Niro és Aretha Franklin.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Tovább erősödhetnek az ausztrál-magyar gazdasági kapcsolatok

  Tovább erősödhetnek az ausztrál-magyar gazdasági kapcsolatok

  Erősödtek az ausztrál-magyar kapcsolatok, és ennek üteme a következő időszakban tovább gyorsulhat – összegezte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Steven Ciobo, Ausztrália kereskedelemért, turizmusért és beruházásokért felelős miniszterével folytatott találkozóján.

 • Legalább 10 terrortámadást hiúsítottak meg Libanonban

  Legalább 10 terrortámadást hiúsítottak meg Libanonban

  Az Iszlám Állam dzsihadista szervezet legalább tíz merényletkísérletét sikerült meghiúsítani az elmúlt hónapokban Libanonban köszönhetően azoknak az információknak, amelyekhez a hatóságok a terrorszervezet egyik őrizetbe vett, majd beépített ügynökként alkalmazott tagja révén jutottak – közölte pénteken a libanoni belügyminiszter.

 • Gyász! Elhunyt Paul Bocuse

  Gyász! Elhunyt Paul Bocuse

  Elhunyt 91 éves korában Paul Bocuse, a francia konyhaművészet megújítója. Évek óta Parkinson-kórban szenvedett. A lyoni séf halálhírét Gérard Collomb belügyminiszter, Lyon korábbi polgármestere jelentette be a helyi francia sajtónak szombaton.