EUR: 307,67 Ft
CHF: 287,49 Ft
2017. január 18., szerda
Piroska

Külföld

Amerika egyik legrangosabb kitüntetését kapta Geroge Lucas

George_Lucas,_Pasadena

Az amerikai kulturális élet egyik legrangosabb kitüntetését, a washingtoni Kennedy Központ idei díjait George Lucas filmrendező, Ozava Szeidzsi japán karmester, Carole King énekesnő, Cicely Tyson és Rita Moreno színésznő vehette át szombaton.

Az amerikai kulturális központ díjával olyanokat ismer el, akik rendkívül sokat tettek az amerikai kulturális élet színesítéséért, munkájuk nagy hatással volt az egész emberiségre. A központ hatodik kitüntetettje idén az Eagles rockegyüttes, minden idők egyik legnagyobb hatású amerikai rockbandája. A zenekar – egyik tagjának betegsége miatt – nem tudott megjelenni a gálán.

A hivatalos díjátadó mellett vasárnap a Fehér Ház látja vendégül a kitüntetetteket, ahol John Kerry külügyminiszter ad fogadást tiszteletükre.

A szombati díjátadó házigazdája Stephen Colbert volt, az est sztárvendége Barack Obama amerikai elnök lett volna, ám az utolsó pillanatban lemondta részvételét, mivel a terrorizmus elleni harc kérdéseivel foglalkozó üzenettel fordul vasárnap a nemzethez.

A meggyilkolt amerikai elnökről, John Fitzgerald Kennedyről elnevezett washingtoni kulturális központ az elmúlt években olyan hírességeket tüntetett ki, mint Tom Hanks, Sting, Meryl Streep, Robert de Niro és Aretha Franklin.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb földrengések rázták meg Róma környékét

  Újabb földrengések rázták meg Róma környékét

  Két közepes erejű földrengés rázta meg szerdán Olaszország középső részét, a földmozgásokat érezni lehetett Rómában is, illetve abban a térségben, ahol tavaly több száz halálos áldozatot követelő rengések sorozata történt.

 • Tucatnyi embert fertőzött meg HIV-vel az őrült férfi

  Tucatnyi embert fertőzött meg HIV-vel az őrült férfi

  Elfogtak egy HIV-fertőzött cseh férfit Thaiföldön, akit hazájában azért köröztek, mert a hatóságok szerint több mint tíz embert, köztük egy kiskorút, megfertőzött az AIDS-et okozó vírussal – közölte a helyi rendőrség szerdán.

 • Fegyveresek rohamoztak meg egy ügyészi hivatalt

  Fegyveresek rohamoztak meg egy ügyészi hivatalt

  Fegyveresek támadtak a Mexikó délkeleti részén található, népszerű karib-tengeri üdülőváros, Cancún főügyészi hivatalára, a kirobbant tűzpárbajban legalább hárman meghaltak és további hárman megsebesültek.