EUR: 313,00 Ft
CHF: 261,52 Ft
2018. április 26., csütörtök
Ervin

Külföld

Amerika egyik legrangosabb kitüntetését kapta Geroge Lucas

Az amerikai kulturális élet egyik legrangosabb kitüntetését, a washingtoni Kennedy Központ idei díjait George Lucas filmrendező, Ozava Szeidzsi japán karmester, Carole King énekesnő, Cicely Tyson és Rita Moreno színésznő vehette át szombaton.

Az amerikai kulturális központ díjával olyanokat ismer el, akik rendkívül sokat tettek az amerikai kulturális élet színesítéséért, munkájuk nagy hatással volt az egész emberiségre. A központ hatodik kitüntetettje idén az Eagles rockegyüttes, minden idők egyik legnagyobb hatású amerikai rockbandája. A zenekar – egyik tagjának betegsége miatt – nem tudott megjelenni a gálán.


A hivatalos díjátadó mellett vasárnap a Fehér Ház látja vendégül a kitüntetetteket, ahol John Kerry külügyminiszter ad fogadást tiszteletükre.

A szombati díjátadó házigazdája Stephen Colbert volt, az est sztárvendége Barack Obama amerikai elnök lett volna, ám az utolsó pillanatban lemondta részvételét, mivel a terrorizmus elleni harc kérdéseivel foglalkozó üzenettel fordul vasárnap a nemzethez.

A meggyilkolt amerikai elnökről, John Fitzgerald Kennedyről elnevezett washingtoni kulturális központ az elmúlt években olyan hírességeket tüntetett ki, mint Tom Hanks, Sting, Meryl Streep, Robert de Niro és Aretha Franklin.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Orgia közben csapott le a rendőrség

  Orgia közben csapott le a rendőrség

  Thaiföldön virágzik a szexturizmus. Nincs olyan perverz kívánság, amit az erre kihegyezett üzletág ne tudna kielégíteni. A napokban azonban a Ban Tulip Hotelben Dél-Pattayán több, mint 20 embert állítottak elő, amikor egy kemény orgiát szakítottak félbe az egyenruhások.

 • A nap képe: Világjáró vizsla

  A nap képe: Világjáró vizsla

  Bemutatjuk Whiskyt, a négyéves vadászebet, aki gazdájával már szinte az egész világ összes mesebeli táját bejárta. Gazdája, Adele imádja a természetet, így nem csoda, hogy hűséges társával, a magyar vizslával egyre több lélegzetelállító helyre igyekeznek eljutni.

 • Morvai elítélte Macron terveit

  Morvai elítélte Macron terveit

  Morvai Krisztina, Európai Parlamenti képviselő Strasbourgban, az Európai Parlament ülésén szólalt fel Emmanuel Macron francia elnök Európai Egyesült Államok víziója ellen és állt ki a nemzetek Európája mellett.