EUR: 307,31 Ft
CHF: 281,64 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Belföld

Átadtak a 2015. évi Regionális Prima Díjakat

Ünnepélyes gálaműsor keretében kilencedik alkalommal adták át a Regionális Prima Díjakat. A VOSZ Közép-magyarországi Regionális Szervezete és a Prima Primissima Alapítvány jóvoltából az idén is 6 kiválóság kapta meg Budapest és Pest megye területéről az elismerést, valamint két külön díj is gazdára talált.
A díjátadó megnyitóján Marjay Gyula a VOSZ KMRSZ elnöke azt emelte ki, hogy egy ilyen rendezvény az összefogásról szól és a köszönetről. A vállalkozók összefognak, hogy a kiválóságokat meg tudják jutalmazni és megköszönik, hogy olyat alkottak és alkotnak a világnak, melyek szebbé és élhetőbbé teszik mindennapjainkat. Ebben az összefogásban rejlik nemzetünk ereje és ilyen összefogással komoly eredményeket érhetünk el.
3. kép
A köszöntők után a díjátadások következtek:
 • Magyar színház- és filmművészet kategóriában András Ferenc filmrendező, forgatókönyv író,
 • Magyar tudomány kategóriában: Prof. Dr. Berkes István orvos,
 • Magyar zeneművészet kategóriában: Szalóki Ági énekes,
 • Magyar építészet, építőművészet kategóriában: Nagy Csaba építész,
 • Magyar sport kategóriában: Dr. Szívós István olimpiai bajnok vizilabdázó,
 • Magyar népművészet és közművelődés kategóriában: a Duna Művészegyüttes részesült a regionális prima díjban és a vele járó 1-1 millió forintos elismerésben.
 • A különdíjakat  Magyar sport kategóriában: Szabó Krisztián rallycross versenyző, magyar sajtó kategóriában pedig Tarnóczi Orsolya újságíró vehette át.
 2.kép
Az est keretében 11 budapesti és pest megyei vállalkozó is elismerésben részesült. Gáthy Barnabás, Lukács József, Karácsony László, Kiss-Torma Csaba, Szelényi Renáta, Gulyás József, Stock Sándor, Székely Klaudia, Hercsel Erik, Osadcow Gergely, Balázs Ferenc a Regionális Év Vállalkozója kitüntetést vehette át.
A díj átadásokat hangulatos műsor színesítette. A díjazottak közül fellépett Szalóki Ági, egy csodálatos népdal csokorral, a Duna Művészegyüttes egy fergeteges tánccal, de hallható volt Nédó Olga hegedűművész, Vásáry André énekes, és a Pénzügyőr zenekar is.
A díjátadót megtisztelte több közéleti személyiség is, többek között dr. Szeneczey Balázs főpolgármester helyettes, Szatmáry Kristóf miniszteri biztos.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kőszegi Tamás, a bukott HÖK-ös

  Kőszegi Tamás, a bukott HÖK-ös

  Fénylő üstökösként robbantak a hazai politikai életbe, de a választók előtt „sötét lovak” a Momentum Mozgalom ifjú vezetői. Sorozatunkban bemutatjuk a Momentum valódi arcait, akik fiatalságuk ellenére is őriznek már csontvázakat szekrényeikben.

 • Migránsok terrorizálják a nőket Párizsban

  Migránsok terrorizálják a nőket Párizsban

  Megszállták a muszlim férfiak Párizs egyik belvárosi részét. A migránsok nemcsak beszólnak, hanem erőszakoskodnak is a nőkkel, akik már úgy járnak haza a munkából, hogy egy metrómegállóval hamarabb leszállnak és taxiba ülnek.

 • Óriási támogatást kapnak a családok

  Óriási támogatást kapnak a családok

  A kormány tovább emeli a családi adókedvezmény mértékét, ennek középpontjába a kétgyermekes családokat állítják – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Családok Budapesti Világtalálkozójának első napján megrendezett demográfiai fórumon, ahol ismertette a kormány előző napi ülésén elfogadott, gyermekvállalást ösztönző akciótervet.

 • Botka le akarja bontani a kerítést

  Botka le akarja bontani a kerítést

  Hatalomra kerülése után lebontaná a szerb–magyar határon létesített technikai határzárat Botka László, a szocialisták miniszterelnök-jelöltje, aki erről a Reuters hírügynökségnek adott interjúban beszélt.