EUR: 307,86 Ft
CHF: 265,44 Ft
2017. október 22., vasárnap
Előd

Belföld

Az Áldomás márkával hódítanák meg a külpiacokat

Új magyar prémium kategóriás élelmiszermárkát hozott létre a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) és a Fenntartható Funkcionális Élelmiszerlánc Terméktanács (FÉLT). Az Áldomás ernyőmárka azzal a céllal jött létre, hogy segítse a kiváló minőségű hazai termékek külpiaci értékesítését. Az Áldomás címkével ellátott élelmiszerek a tervek szerint jövő év első félévében kerülnek a magyar és külföldi boltok polcaira.

A Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt.-nek (MNKH) megalakulása óta egyik célja, hogy a prémium kategóriás magyar élelmiszerekre is fókuszálva elősegítse azok külpiacra jutását. Ez a cél teljesült most az Áldomás ernyőmárka létrehozá- sával, amelynek kidolgozásában a Kereskedőház mellett a Fenntartható Funkcionális Élelmiszerlánc Terméktanács (FÉLT) is részt vett. A kezdeményezés arra az alapvetésre épül, hogy a hazai adottságokat úgy érdemes kamatoztatni a nemzetközi kereskedelemben, hogy az előállított termékek nem a mennyiségükkel, hanem a minőségükkel tűnnek ki.

Áldomás, kereskedőház, MNKH

Fotó: MNKH

 

Ezt erősíti az Áldomás, amely egységes márkaarculatot kölcsönöz a magyar termelők magas hozzáadott értékű készítményeinek. Az Áldomás kapcsán elsőként 15 céggel kezdődött együttműködés, ezek a vállalkozások már korábban is partnerségben álltak vagy a FÉLT-tel vagy az MNKH-val. A portfólióban jelenleg 18 termék található, köztük a furmint alapú ecetbor, a hortobágyi gyógynövényes sajt, a lenmagolaj, a túró, a lekvár, a méz, vagy éppen a törkölypálinka. Ezek a tervek szerint jövő év első felében kerülnek majd a magyar és külföldi boltok polcaira. Az ernyőmárka termékei egységes minőséget képviselnek, az Áldomáshoz ugyanis egy védjegy is kapcsolódik, amelynek használata szigorú követelményrendszernek való megfeleléshez kötött.

Az egyik legfontosabb feltétel, hogy a termékeknek GMO mentesnek kell lenni- ük, de legalább ilyen hangsúllyal bír a teljes előállítási folyamat átláthatósága is. A termékekbe semmilyen mesterséges anyag (színezék, tartósítószer, vagy aroma) nem kerülhet, vagyis a védjegy használatát elnyerő cikkek garantáltan egészséges összetevőket tartalmaznak. Az MNKH-nál azt mondják, az Áldomás márka természetesen minden termelő számára elérhető, aki maradéktalanul megfelel a követelményeknek. A programhoz való csatlakozásnak vannak feltételei, ugyanakkor számos előnnyel is jár. Így például új piaci csatornák nyílnak meg a hazai termelők előtt, amely az értékesítés biztonságának is kedvez. Ráadásul a friss termékbevezetés kockázata is csökken, hiszen a cégeknek már nem egyedül kell szembenézniük a márkapozicionálás, a nemzetközi piacokról való információszerzés, illetve a megfelelő árualap előteremtésének nehézségeivel. Az MNKH közel negyven országban működő kirendeltségei révén, valamint az Áldomás márka egységes külpiaci megjelenésének segítségével hatékonyan képes közreműködni az ilyen kihívások leküzdésében.

Kapcsolódó Cikkek

 • A hősök emléke ma is fontos

  A hősök emléke ma is fontos

  A hősök emléke ma is fontos, a jóban és a küzdelemben is egyaránt osztozunk, hogy a megpróbáltatásokból végül megerősödve kerüljünk ki – emelte ki Schanda Tamás, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára Tallinnban, az 1956-os forradalom évfordulójára rendezett megemlékezésen a tárca vasárnapi közleménye szerint.

 • Fidesz: Szanyi megnyilvánulása megdöbbentő és botrányos

  Fidesz: Szanyi megnyilvánulása megdöbbentő és botrányos

  Megdöbbentőnek és botrányosnak tartja a Fidesz a szocialista Szanyi Tibor megnyilvánulását; az MSZP európai parlamenti képviselője ” ‘Ünnephez’ közeledvén” felvezetéssel a közösségi oldalán tett közzé egy fényképet, amely egy, a Köztársaság téri pártszékház ostromakor megkínzott és lábánál fellógatott embert ábrázol.

 • Trócsányi: Ma is ugyanazok az értékek fontosak, mint 1956-ban

  Trócsányi: Ma is ugyanazok az értékek fontosak, mint 1956-ban

  A körülmények változnak, de az igazi értékek állandóak, és ezek szükségesek a sikerhez és megbecsüléshez minden nemzet, így a magyarság számára a harmadik évezred elején is – mondta Trócsányi László igazságügy-miniszter az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékére a Műegyetemi emlékműnél tartott ünnepségen vasárnap.