EUR: 307,84 Ft
CHF: 287,66 Ft
2017. január 18., szerda
Piroska

Program

Az igazi Moby Dick – A tenger szívében

Ha létezik nagybetűs hollywoodi iparos az álomgyárban az Ron Howard. A filmjeire sose lehetett a rossz szót használni, mindig is a jó és a zseniális között mozgott. Legújabb filmjét valódi események inspirálták. A történet szerint a Moby Dick írója, Herman Melville találkozik egy öreg tengerésszel, aki egy sok évvel korábbi hajószerencsétlenség történetét mesél el az ifjú tollforgatónak, ami később a legendás bálna történetét inspirálta. A filmhez Howardnak sikerült megnyerni Chris Hemsworth-ot , aki két Thor és/vagy Bosszúállók film között próbál kitörni a szőke, kigyúrt félisten skatulyájából. Az előzetes kritikák alapján A tenger szívében inkább a “jó” Howard filmekhez tartozik, de ha már unjuk a messzi messzi galaxisban történő fantasztikus eseményeket és valami katartikusra és zsigerire vágyunk, akkor nem is választhatnák jobb filmet a hamarosan kezdődő téli szünetben.

atenegerszivebenTudta-e? 

– A film közel 100 millió dollárból készült.

– Chris Hemsworth a hitelesség kedvéért csontsoványra fogyott. Mint mondta, naponta maximum 600 kalóriát vitt a szervezetébe.

– Pollard kapitány szerepére Benedict Cumberbatch, Tom Hiddleston és Henry Cavill is esélyes volt.

– Végül Benjamin Walker lett a befutó, aki egyébként civilben a háromszoros Oscar-díjas Meryl Streep veje, bár egy ideje azt pletykálják, hogy négy és fél év házasság után éppen válófélben van a díva lányával, Mamie Gummer-rel.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ikonikussá vált a Kislány a pokolban holokauszt monodráma

    Ikonikussá vált a Kislány a pokolban holokauszt monodráma

    Január 25-én tartja következő előadását a Kazán István Kamaraszínház, amely Sárdi Mária: Kislány a pokolban című életrajzi könyvéből készült. Tíz éve töretlen sikert arat a nézőknél de csak ritkán lehet látni, mert mint Kriszt Lászlótól, a darab rendezőjétől megtudtuk, nincs nagy igény a holokauszt drámákra, ezért játsszák csak ritkán, de amiket előleg megnézett, azokról is lesújtó volt a véleménye.

  • Reformáció 500: Élőben adja a közmédia az emlékév megnyitóját

    Reformáció 500: Élőben adja a közmédia az emlékév megnyitóját

    A közmédia közvetíti a reformáció 500. évfordulója alkalmából meghirdetett emlékév központi megnyitóját. A kilencvenperces, több művészeti ágat felvonultató ünnepség péntek délután öt órakor kezdődik a Művészetek Palotájában (Müpa), és fél hattól, csúsztatott élő adásban lesz követhető az M5 és a Duna World műsorán.