EUR: 308,40 Ft
CHF: 285,19 Ft
2016. október 25., kedd
Blanka, Bianka

Program

Az igazi Moby Dick – A tenger szívében

Ha létezik nagybetűs hollywoodi iparos az álomgyárban az Ron Howard. A filmjeire sose lehetett a rossz szót használni, mindig is a jó és a zseniális között mozgott. Legújabb filmjét valódi események inspirálták. A történet szerint a Moby Dick írója, Herman Melville találkozik egy öreg tengerésszel, aki egy sok évvel korábbi hajószerencsétlenség történetét mesél el az ifjú tollforgatónak, ami később a legendás bálna történetét inspirálta. A filmhez Howardnak sikerült megnyerni Chris Hemsworth-ot , aki két Thor és/vagy Bosszúállók film között próbál kitörni a szőke, kigyúrt félisten skatulyájából. Az előzetes kritikák alapján A tenger szívében inkább a “jó” Howard filmekhez tartozik, de ha már unjuk a messzi messzi galaxisban történő fantasztikus eseményeket és valami katartikusra és zsigerire vágyunk, akkor nem is választhatnák jobb filmet a hamarosan kezdődő téli szünetben.

atenegerszivebenTudta-e? 

– A film közel 100 millió dollárból készült.

– Chris Hemsworth a hitelesség kedvéért csontsoványra fogyott. Mint mondta, naponta maximum 600 kalóriát vitt a szervezetébe.

– Pollard kapitány szerepére Benedict Cumberbatch, Tom Hiddleston és Henry Cavill is esélyes volt.

– Végül Benjamin Walker lett a befutó, aki egyébként civilben a háromszoros Oscar-díjas Meryl Streep veje, bár egy ideje azt pletykálják, hogy négy és fél év házasság után éppen válófélben van a díva lányával, Mamie Gummer-rel.

Kapcsolódó Cikkek

  • Múzeum a szexrabszolganőkről

    Múzeum a szexrabszolganőkről

    A második világháború ázsiai szexrabszolganőire emlékező múzeum nyílt Sanghajban: az intézményben, amely egyedülálló Kínában, azoknak a vigasznőknek a személyes tárgyai kaptak helyet, akiket a japán birodalmi hadsereg kényszerített szexuális rabszolgaságba a birodalom által elfoglalt területeken.