EUR: 307,14 Ft
CHF: 281,60 Ft
2017. május 25., csütörtök
Orbán

Program

Az igazi Moby Dick – A tenger szívében

Ha létezik nagybetűs hollywoodi iparos az álomgyárban az Ron Howard. A filmjeire sose lehetett a rossz szót használni, mindig is a jó és a zseniális között mozgott. Legújabb filmjét valódi események inspirálták. A történet szerint a Moby Dick írója, Herman Melville találkozik egy öreg tengerésszel, aki egy sok évvel korábbi hajószerencsétlenség történetét mesél el az ifjú tollforgatónak, ami később a legendás bálna történetét inspirálta. A filmhez Howardnak sikerült megnyerni Chris Hemsworth-ot , aki két Thor és/vagy Bosszúállók film között próbál kitörni a szőke, kigyúrt félisten skatulyájából. Az előzetes kritikák alapján A tenger szívében inkább a “jó” Howard filmekhez tartozik, de ha már unjuk a messzi messzi galaxisban történő fantasztikus eseményeket és valami katartikusra és zsigerire vágyunk, akkor nem is választhatnák jobb filmet a hamarosan kezdődő téli szünetben.

atenegerszivebenTudta-e? 

– A film közel 100 millió dollárból készült.

– Chris Hemsworth a hitelesség kedvéért csontsoványra fogyott. Mint mondta, naponta maximum 600 kalóriát vitt a szervezetébe.

– Pollard kapitány szerepére Benedict Cumberbatch, Tom Hiddleston és Henry Cavill is esélyes volt.

– Végül Benjamin Walker lett a befutó, aki egyébként civilben a háromszoros Oscar-díjas Meryl Streep veje, bár egy ideje azt pletykálják, hogy négy és fél év házasság után éppen válófélben van a díva lányával, Mamie Gummer-rel.

Kapcsolódó Cikkek

 • Piactéren népszerűsítik a remek borászatokat

  Piactéren népszerűsítik a remek borászatokat

  Magyarországon is egyre többen tudják, hogy május 25. a Bor Világnapja, amely Szent Orbán napjához, a szőlő és bor védőszentjéhez kapcsolódik. Ezért is tartanak ilyenkor sok helyen Orbán napi ünnepet a Bor Világnapját követő hétvégén, legyen szó a Tokaji Szent Orbán zarándoklatról, vagy az Orbán napi Bor és Pinceünnepről.

 • Punnany Massif

  Punnany Massif

  Brutális koncerttel örvendezteti meg rajongóit a Punnany Massif.

 • Érdekel a katonaság? Nézz be a kulisszák mögé!

  Érdekel a katonaság? Nézz be a kulisszák mögé!

  A MATASZ Pest Megyei Szervezete, 2017. évben 8. alkalommal rendezi meg a VSZC Madách Imre Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumával közösen az „Egy nap a honvédelemért” címmel Gödöllőn, a Pest-megyei honvédelmi és toborzó napját.