EUR: 313,13 Ft
CHF: 261,85 Ft
2018. április 25., szerda
Márk

Belföld

Bakondi: tiszta helyzetet teremtene egy új terrorminősítés

A miniszterelnöki főtanácsadó szerint “hasznos lenne” tiszta és világos jogi helyzetet teremteni a terrorfenyegetettség vagy egy esetleges terrorhelyzet időszakára.

Bakondi Györgyöt az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában a Fidesz frakcióvezetőjének arról a nyilatkozatáról kérdezték, amely szerint várhatóan módosítani kell az alaptörvényt, hogy a magyar jogrendben legyen terrorveszélyre vonatkozó minősített helyzet. Kósa Lajos erről a Magyar Időknek adott, szombaton megjelent interjújában beszélt.


A miniszterelnöki főtanácsadó szerint egy ilyen új minősített időszak bevezetése megfelelő mozgásteret adna a rendvédelmi, a honvédelmi alakulatoknak és az egész kormányzatnak.

Emlékeztetett arra, hogy hasonló – speciális jogrendet jelentő – minősített időszak már létezik elemi csapás, ipari szerencsétlenség vagy háborús fenyegetettség idejére.

Terrorhelyzetre vonatkozóan ilyen fokozat nincs, holott az élet azt mutatja – utalt a párizsi merényletekre -, hogy ilyen időszakok bekövetkezhetnek – fűzte hozzá.

Kapcsolódó Cikkek

 • Így hamisít Soros György blogja

  Így hamisít Soros György blogja

  A 444-nek úgy néz ki még a lejáratás sem megy rendesen, egy súlyosan beteg lány felhasználásával próbálták meg lejáratni az Origo-t.

 • Gál Kinga: Az EP menekültügyi eljárásra vonatkozó rendelettervezete veszélyezteti a déli határzár működését

  Gál Kinga: Az EP menekültügyi eljárásra vonatkozó rendelettervezete veszélyezteti a déli határzár működését

  Az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságának (LIBE) szerdán bemutatott jogszabálytervezete egységesítené és kötelezővé tenné a menekültügyi eljárás lefolytatását az unió valamennyi tagállamában, amivel lehetetlenné tenné a menekültügyi eljárás tranzitzónákban történő lefolytatását, ezáltal jogilag veszélyeztetné a déli határzár működését – jelentette ki Gál Kinga fideszes EP-képviselő az MTI-hez eljuttatott közleményében szerdán.

 • Netanjahu levele Orbánnak: Partnerségünk a következő években erősödni fog

  Netanjahu levele Orbánnak: Partnerségünk a következő években erősödni fog

  Köszönetet mondott Izrael iránti állhatatos barátságáért és az elmúlt években kialakított szoros szövetségesi kapcsolatért Orbán Viktornak írt válaszlevelében Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök, és sok sikert kívánt magyar kollégája újabb kormányzati ciklusára – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerdán.