EUR: 307,10 Ft
CHF: 281,42 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Belföld

Bakondi: tiszta helyzetet teremtene egy új terrorminősítés

A miniszterelnöki főtanácsadó szerint “hasznos lenne” tiszta és világos jogi helyzetet teremteni a terrorfenyegetettség vagy egy esetleges terrorhelyzet időszakára.

Bakondi Györgyöt az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában a Fidesz frakcióvezetőjének arról a nyilatkozatáról kérdezték, amely szerint várhatóan módosítani kell az alaptörvényt, hogy a magyar jogrendben legyen terrorveszélyre vonatkozó minősített helyzet. Kósa Lajos erről a Magyar Időknek adott, szombaton megjelent interjújában beszélt.

A miniszterelnöki főtanácsadó szerint egy ilyen új minősített időszak bevezetése megfelelő mozgásteret adna a rendvédelmi, a honvédelmi alakulatoknak és az egész kormányzatnak.

Emlékeztetett arra, hogy hasonló – speciális jogrendet jelentő – minősített időszak már létezik elemi csapás, ipari szerencsétlenség vagy háborús fenyegetettség idejére.

Terrorhelyzetre vonatkozóan ilyen fokozat nincs, holott az élet azt mutatja – utalt a párizsi merényletekre -, hogy ilyen időszakok bekövetkezhetnek – fűzte hozzá.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kőszegi Tamás, a bukott HÖK-ös

  Kőszegi Tamás, a bukott HÖK-ös

  Fénylő üstökösként robbantak a hazai politikai életbe, de a választók előtt „sötét lovak” a Momentum Mozgalom ifjú vezetői. Sorozatunkban bemutatjuk a Momentum valódi arcait, akik fiatalságuk ellenére is őriznek már csontvázakat szekrényeikben.

 • Migránsok terrorizálják a nőket Párizsban

  Migránsok terrorizálják a nőket Párizsban

  Megszállták a muszlim férfiak Párizs egyik belvárosi részét. A migránsok nemcsak beszólnak, hanem erőszakoskodnak is a nőkkel, akik már úgy járnak haza a munkából, hogy egy metrómegállóval hamarabb leszállnak és taxiba ülnek.

 • Óriási támogatást kapnak a családok

  Óriási támogatást kapnak a családok

  A kormány tovább emeli a családi adókedvezmény mértékét, ennek középpontjába a kétgyermekes családokat állítják – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Családok Budapesti Világtalálkozójának első napján megrendezett demográfiai fórumon, ahol ismertette a kormány előző napi ülésén elfogadott, gyermekvállalást ösztönző akciótervet.

 • Botka le akarja bontani a kerítést

  Botka le akarja bontani a kerítést

  Hatalomra kerülése után lebontaná a szerb–magyar határon létesített technikai határzárat Botka László, a szocialisták miniszterelnök-jelöltje, aki erről a Reuters hírügynökségnek adott interjúban beszélt.