EUR: 322,33 Ft
CHF: 279,74 Ft
2018. június 20., szerda
Rafael

MVM Paks 40

Biztonság mindenek előtt

A Paksi Atomerőmű az első blokk indulása óta, immár több mint három évtizede szavatolja Magyarország ellátásbiztonságát. A működés elmúlt évtizedeiben számos, a biztonság fokozását és a hatékonyság fenntartását, javítását célzó beruházás történt a létesítményben.

Az idő előrehaladtával növelték a blokkok földrengésállóságát, valamint a rendkívül kis valószínűséggel bekövetkezhető, súlyos balesetek kezelésére is végrehajtottak átalakításokat. Lecseréltek kondenzátorokat vagy éppen hőcserélőket is – a fejlesztések célja minden esetben az volt, hogy emelkedjen a rendelkezésre állás, vagyis az adott évben áramtermeléssel töltött időszak nagysága az erőműben.


A folyamatos beruházások eredményeként 2006 és 2009 között arra is lehetőség nyílt, hogy a blokkok teljesítményét 500 megawattra növeljék, ezzel még több olcsó áram termelése előtt nyitva meg az utat – ez a fejlesztés az Innovációs Nagydíjat is elnyerte.

Kapcsolódó Cikkek

 • Simicska átjátszotta a Magyar Nemzetet a Jobbiknak?

  Simicska átjátszotta a Magyar Nemzetet a Jobbiknak?

  Havi rendszerességgel készít közvélemény-kutatásokat az Iránytű Intézet a Magyar Nemzetnek – írta a 888.hu. A portál szerint így a napilap tulajdonosa, Simicska Lajos pár héttel a jobbikos Barikád hetilap bezárása után máris kisegítette a pártot az egykor jó hírű polgári napilap alárendelésével.

 • Folyamatosan újjászületnek a reaktorok

  Folyamatosan újjászületnek a reaktorok

  Egy atomerőmű sohasem tekinthető statikus rendszernek, hiszen mind a biztonság, mind az áramtermelés hatékonyságát javító technológia fejlesztése a legfontosabb prioritás a nukleáris villamosenergia-termelésben.

 • Nukleáris bástya az erős gazdaságért

  A magyar lakosság és a gazdaság szereplői több mint három évtizede élvezik az atomenergia áldásos hatását, a stabil áramtermelést és az olcsó áramot.