EUR: 307,77 Ft
CHF: 267,42 Ft
2017. október 18., szerda
Lukács

Életmód

Böjte Csaba: Nem babra megy a játék!

A Három királyfi, három királylány, a kívánt gyermekek megszületését szorgalmazó mozgalom felkérésére tartott előadást Böjte Csaba testvér, aki Európa jövőjével kapcsolatos gondolatait is megosztotta a fiatalokkal.

Böjte Csaba testvér előadása Semmelweis Egyetem ( Fotó: Sáfár Tibor)

Csaba testvér elmondta elképzelését a migráns válság lehetséges megoldásáról

A dévai gyermekotthont alapítója, az erdélyi árvák megmentőjeként számon tartott ferences szerzetes elmondta, a pápa elhívta Rómába egy, az utcán élő emberekről szóló konferenciára.

– Itt mesélte az egyik kedves nővér, hogy Afrikában többen élnek az utcán, mint ahányan mi összesen vagyunk itt Európában. Ázsiában 150 millió gyereket csak katonának képeznek ki, és hozzájuk csak a kiképzőiknek van (sok rossz) szava. Megfogalmazódott bennem: mondd el Európában mindenkinek, ezek a fiúk azt üzenik: ha ti nem jöttök hozzánk, mi elmegyünk hozzátok, és megmutatjuk, mire tanítottak minket, mit gondolunk mi a világ rendjéről.

Böjte Csaba testvér előadása Semmelweis Egyetem ( Fotó: Sáfár Tibor)

Böjte Csaba felhívta a figyelmét a fiataloknak a rájuk váró feladatra

Csaba testvér úgy látja, sok fiatal van, akikben benne van a missziós lendület, akik sokat tehetnek a jövőnkért.

– Én optimista vagyok, nem hiszem, hogy lenne globális háború, de miért ne lehetne globális forradalom? Nem babra megy a játék, feladatunk van, és a megoldást nem is feltétlen az állam kell kitalálja. Egyfelől oda lehetne menni, és megmutatni nekik Jézus Krisztus szeretet parancsát. Másfelől miért ne hozhatnánk létre Európában olyan tanítóképzőket, ahová elhoznánk Afrikából, Ázsiából fiatalokat, akiket itt megtanítanának az utcán élő emberekkel jól bánni, és aztán visszamennének a saját országukba, és ott segítenének, a saját népükkel csinálnák, azt, amit mi is teszünk a mi szegényeinkkel? – tette fel a kérdést Böjte Csaba. Megjegyezte, nem hiszi, hogy ez olyan sok pénzbe kerülne, és cselekedni kell, mert itt az idő.

– A kerítés önmagában nem véd meg minket, azzal együtt, hogy én is kerítést építettem volna az adott helyzetben. Európában naponta 6-7 ezer abortusz van, nagyjából annyian nem születnek itt meg, amennyi migráns érkezik naponta. Ha nem vállaljuk a gyermekeinket, akkor az elöregedő Európa légüres térként beszippantja ezeket a bevándorlókat, és mi, akik megöljük a sajátjainkat, majd felnevelhetjük az adóforintjainkból a másokét.

Kapcsolódó Cikkek

 • Veszélyes a gyerekkori elhízás

  Veszélyes a gyerekkori elhízás

  Magyarországon a 6–8 éves gyerekek több mint 20 százaléka túlsúlyos vagy elhízott, ezen belül a fiúknál 20,5, a lányoknál 21,9 százalék ez az arány az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint.

 • Népszerűek a hazai borvidékek

  Népszerűek a hazai borvidékek

  Jelentős eltérések vannak az egyes hazai borvidékek ingatlanpiacán: néhol az ingatlanár-robbanás már javában érzékelhető, néhol még nem tapasztalható komolyabb mozgás.

 • Egy kutatás szerint magyar fiatalok 30 százaléka közösségimédia-függő

  Egy kutatás szerint magyar fiatalok 30 százaléka közösségimédia-függő

  Átlagosan napi két órát töltenek közösségi oldalak előtt és az életük felét már online térben élik az úgynevezett Z generációhoz tartozó magyar fiatalok, akik már többet kommunikálnak az interneten, mint személyesen – ismertették egy friss kutatás eredményeit az M1 aktuális csatornán vasárnap.