2018. április 22., vasárnap
Csilla, Noémi

Életmód

Böjte Csaba: Nem babra megy a játék!

A Három királyfi, három királylány, a kívánt gyermekek megszületését szorgalmazó mozgalom felkérésére tartott előadást Böjte Csaba testvér, aki Európa jövőjével kapcsolatos gondolatait is megosztotta a fiatalokkal.

Böjte Csaba testvér előadása Semmelweis Egyetem ( Fotó: Sáfár Tibor)

Csaba testvér elmondta elképzelését a migráns válság lehetséges megoldásáról

A dévai gyermekotthont alapítója, az erdélyi árvák megmentőjeként számon tartott ferences szerzetes elmondta, a pápa elhívta Rómába egy, az utcán élő emberekről szóló konferenciára.


– Itt mesélte az egyik kedves nővér, hogy Afrikában többen élnek az utcán, mint ahányan mi összesen vagyunk itt Európában. Ázsiában 150 millió gyereket csak katonának képeznek ki, és hozzájuk csak a kiképzőiknek van (sok rossz) szava. Megfogalmazódott bennem: mondd el Európában mindenkinek, ezek a fiúk azt üzenik: ha ti nem jöttök hozzánk, mi elmegyünk hozzátok, és megmutatjuk, mire tanítottak minket, mit gondolunk mi a világ rendjéről.

Böjte Csaba testvér előadása Semmelweis Egyetem ( Fotó: Sáfár Tibor)

Böjte Csaba felhívta a figyelmét a fiataloknak a rájuk váró feladatra

Csaba testvér úgy látja, sok fiatal van, akikben benne van a missziós lendület, akik sokat tehetnek a jövőnkért.


– Én optimista vagyok, nem hiszem, hogy lenne globális háború, de miért ne lehetne globális forradalom? Nem babra megy a játék, feladatunk van, és a megoldást nem is feltétlen az állam kell kitalálja. Egyfelől oda lehetne menni, és megmutatni nekik Jézus Krisztus szeretet parancsát. Másfelől miért ne hozhatnánk létre Európában olyan tanítóképzőket, ahová elhoznánk Afrikából, Ázsiából fiatalokat, akiket itt megtanítanának az utcán élő emberekkel jól bánni, és aztán visszamennének a saját országukba, és ott segítenének, a saját népükkel csinálnák, azt, amit mi is teszünk a mi szegényeinkkel? – tette fel a kérdést Böjte Csaba. Megjegyezte, nem hiszi, hogy ez olyan sok pénzbe kerülne, és cselekedni kell, mert itt az idő.

– A kerítés önmagában nem véd meg minket, azzal együtt, hogy én is kerítést építettem volna az adott helyzetben. Európában naponta 6-7 ezer abortusz van, nagyjából annyian nem születnek itt meg, amennyi migráns érkezik naponta. Ha nem vállaljuk a gyermekeinket, akkor az elöregedő Európa légüres térként beszippantja ezeket a bevándorlókat, és mi, akik megöljük a sajátjainkat, majd felnevelhetjük az adóforintjainkból a másokét.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szuperkórház épül Dobogón

  Szuperkórház épül Dobogón

  A Dél-budai Centrum nem is annyira kórház, sokkal inkább egy egészségpláza lesz, ahol még a gyógyszert is robotok juttatják el az osztályokra.

 • Ne aludj sminkben!

  Ne aludj sminkben!

  Mi történik, ha egy hosszú éjszaka után sminkben fekszünk le aludni? A szakemberek szerint ez a legrosszabb, amit a bőrünkkel teszünk: beindítja a ráncosodást, hiszen lebontja a természetes kollagént, eltömíti a pórusokat, szárazzá, repedezetté válik a bőr.