EUR: 308,27 Ft
CHF: 285,15 Ft
2016. október 22., szombat
Előd

Külföld

Bomba volt a francia utasszállítón!

Air France Boeing

Kényszerleszállást hajtott végre az Air France légitársaság egyik utasszállítója a kenyai Mombasában, mivel gyanús, pokolgépnek látszó tárgyat találtak a gép mosdójában – közölte vasárnap a kenyai rendőrség szóvivője.

Charles Owino tájékoztatása szerint a Boeing 777-es Mauritiusról tartott Párizsba, fedélzetén 459 utassal és 14 fős legénységgel. Az utasszállító a mombasai repülőtéren hajtott végre kényszerleszállást.

Az utasoknak el kellett hagyniuk a gépet. A mosdóban talált gyanús tárgyat eltávolították a gép fedélzetéről, elkezdték vizsgálni, de órákkal később sem érkezett hír arról, hogy pokolgép-e vagy sem, majd az Independent című lap – kenyai forrásokra hivatkozva – megerősítette, valóban bomba volt a repülőn.

Joseph Nkaissery belügyminiszter szerint a vizsgálatba francia és mauritiusi szakértőket is bevontak. Tisztázzák, hogy alaposan megvizsgálták-e a mauritiusi repülőtéren a gépre felszálló utasokat. Hat utast kihallgattak.

A kényszerleszállás rövid ideig fennakadásokat okozott a mombasai repülőtéren.

Kapcsolódó Cikkek

  • Trump ismét korruptnak nevezte Hillary Clintont

    Trump ismét korruptnak nevezte Hillary Clintont

    Donald Trump egy pénteki kampányrendezvényen ismét ellenfelét, Hillary Clintont támadta, s azt hangoztatta: ha győz az elnökválasztáson, sok lehetősége lesz, hogy “utánanézzen Clintonnak”.

  • Nagy bajok a Mars expedíció körül!

    Nagy bajok a Mars expedíció körül!

    Megsemmisült az ExoMars orosz-európai űrexpedíció TGO űrszondájának Schiaparelli elnevezésű leszállóegysége, miután a Marsra történő leszállás folyamata során 2-4 kilométeres magasságból nekicsapódott a vörös bolygó felszínének – közölte az Európai Űrügynökség (ESA) egy NASA-műhold által készített felvételekre hivatkozva.