EUR: 312,99 Ft
CHF: 261,48 Ft
2018. április 27., péntek
Zita

Egyéb XXII.kerület

Disznóságok voltak az egyházközségben

Disznóvágás élő22

A 150 kilós disznó hajnali 5 órakor érkezett Budatéténybe

Disznóvágással búcsúztatta az egyházi évet a budatétényi egyházközség a Szent Imre Otthonban. A Szent István-plébániatemplomhoz tartozó hívek azért hozták előre a farsangi disznóvágást, hogy a jövő évi korai húsvétig legyen elég idő a sonkát felfüstölni. A 150 kilogramm élősúlyú állatot Kecskemétről hozták hajnali 5 órakor, és a gyermekes családok délután a teljes feldolgozással, a kolbász- és hurkatöltéssel is készen voltak, úgy, hogy ebédre még egy orjaleves és friss pecsenye is belefért a napba.

Disznóvágás főzés22

Novákné Tisje Mónika és Kürtösiné Kertész Olga frissen készítette el a hagymás vért

– Ez egy nagyon jó közösségi program, élmény nemcsak nekünk, hanem a gyerekeinknek is – tudtuk meg Kürtösiné Kertész Olga ötvösművésztől, négygyermekes családanyától. – Azon túl, hogy húsvétkor a saját disznótorosunkat és sonkánkat esszük majd, az együttlét, a közös munka öröme is feltétlenül megéri! Hálásak vagyunk, hogy megvannak hozzá a lehetőségeink.


Az egyházközségi disznóvágás egyik szervezője hozzátette, idén még meggyes pitét is volt idő sütni, sőt a fagyasztóban van a most vágott disznó húsából készült szilveszteri toros káposzta is.

Disznóvágás gyerekek22

Lányok-fiúk együtt töltötték a kolbászt

 

Disznóvás kolbásztöltés22

A kicsik sem maradtak ki a munkából

Kapcsolódó Cikkek

 • Lassan befejeződik a kormányalakítás

  Lassan befejeződik a kormányalakítás

  Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) élén Kásler Miklós, az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója váltja Balogh Zoltánt a hamarosan megalakuló új Orbán-kormányban – írta pénteki lapszámában a Magyar Idők, kormánypárti körökből származó információkra hivatkozva.

 • Michelisz tart a Hungaroringtől

  Michelisz tart a Hungaroringtől

  Soha nem ígérkezett még ilyen izgalmasnak Michelisz Norbert mogyoródi versenyhétvégéje. Az idén a túraautó-világkupában (WTCR) szereplő pilóta a helyezések mellett második kislánya születése miatt is izgulhat.

 • Szabadtéri kiállítás nyílt a jótékonykodásról

  Szabadtéri kiállítás nyílt a jótékonykodásról

  Utolsó állomására, Pécsre érkezett a Jószolgálat-díj 2017-es díjazottjait bemutató országjáró szabadtéri kiállítás. A díj 2016/2017-es évadának három díjazottja is Pécsett, illetve környékén segíti a rászorulókat: a Dr.

 • Megteltek Szeged parkjai

  Megteltek Szeged parkjai

  A tavasszal és a jó idővel az is együtt jár, hogy az emberek szeretnek minél több időt a szabadban tölteni.