EUR: 307,50 Ft
CHF: 282,97 Ft
2017. május 28., vasárnap
Emil, Csanád

Külföld

Donald Trump megint nekiment Hillary Clintonnak!

Donald Trump, a republikánusok pillanatnyilag legnépszerűbb elnökjelölt-aspiránsa vasárnap ismét támadta Hillary Clintont, ezúttal “kiterjesztve” támadását Bill Clinton ellen is. A milliárdos ingatlanfejlesztő a Fox televízió vasárnap délelőtti politikai vitaműsorában szerepelt. Egy másik tévéműsorban Bernie Sanders, a demokraták elnökjelölt-jelöltje volt a vendég.

Trump a vasárnap délelőtt szokásos politikai vitaműsorok egyikében, a Fox tévében, visszatért a szombaton Hillary Clintonnak küldött Twitter-üzenetére, amelyben óva intette vetélytársát attól, hogy őt szexizmussal vádolja, hiszen a saját férje – akit Hillary Clinton januártól be akar vonni a választási kampányába – “igazán bebizonyította hajlandóságát a szexizmusra”. “Bill Clintont támadni fogják, s nemcsak én” – fogalmazott Trump, utalva arra, hogy Bill Clintonnak ismét felhozhatják nőügyeit, s ő maga is kihasználhatja e témát a kampányban. “Azt hiszem, Bill Clinton már a Barack Obama elleni kampányban is (2008-ban) kárt okozott” – fogalmazott Trump.

A vasárnapi vitaműsorok egyikében, az NBC televízió legendás “Meet the Press” című műsorában a demokraták elnökjelöltségének elnyerésére pályázó Bernie Sanders volt a vendég. A vermonti szenátor nem akart szót vesztegetni sem Trumpra, sem a Trump-Clinton vitára, sőt, még az amerikai külpolitikára sem, hanem inkább az amerikai polgárok gondjairól beszélt. “Igen, szét kell zúznunk az Iszlám Államot, de ettől függetlenül nem szűnhetünk meg küzdeni az amerikai dolgozókért és a középosztályért sem. 55-60 éves emberek aggódnak, mert nincs elég pénz a nyugdíjszámlájukon, fiatalok milliói nem tanulnak tovább, mert nem akarnak fülig eladósodni, mire befejezik a tanulmányaikat. Mi vagyunk az egyetlen olyan nagy ország a földkerekségen, ahol nincs családi pótlék és fizetett betegbiztosítás, s ezekről a gondokról igenis, beszélni kell” – hangoztatta a demokrata párti politikus.

Kapcsolódó Cikkek

 • Bankjegyeket fújt a szél az autópályán

  Bankjegyeket fújt a szél az autópályán

  Bankjegyeket fújt a szél szombaton este a bajor autópályán, ugyanis egy német férfi elveszette pénzzel teli szatyrát, amelyben vállalkozása bevételét szállította motoron.

 • Migráció elleni is tüntettek

  Migráció elleni is tüntettek

  Elég a migrációból, állítsuk meg az inváziót jelszóval vonultak fel tünteők Milánóban, a szintén észak-olaszországi Bolognában viszont a migránsok befogadása mellett demonstráltak szombaton a G7-es csúcstalálkozó zárásával egy időben, miután egy nap alatt mintegy kétezer embert mentettek ki a Földközi-tengeren, Líbia és Olaszország partjai között.

 • Nem csökken a terrorveszély Németországban

  Nem csökken a terrorveszély Németországban

  Nem csökken az iszlamista terror veszélye Németországban, továbbra is azzal kell számolni, hogy az Iszlám Állam (IÁ) dzsihadista szervezet nagyszabású támadást akar végrehajtani német földön – mondta a német szövetségi alkotmányvédelmi hivatal (BfV) elnöke egy vasárnapi interjúban.