2018. április 25., szerda
Márk

Belföld

Egyre népszerűbb az elektronikus számla az energiaszolgáltatások esetében is

15 százalékot meghaladó arányban növekedett az elektronikus számlát igénylő ügyfelek száma az MVM Partner Zrt.-nél most lezárult három hónapos kampány során. A papír nélküli számlára váltók nem csak a saját ökológiai lábnyomukat csökkentették ezzel, de nevükben az MVM Partner jótékonykodott is hátrányos helyzetű és sérült gyerekeket segítő alapítványok javára.

Sikerrel zárult az MVM Partner „Váltson e-számlára és száguldjon velünk!” elnevezésű jótékonysággal egybekötött nyereményjátéka. Ennek keretében ugyanis szeptember 1-je és november 30-a között az MVM Partner ügyfelei között 15 százalékkal nőtt azok száma, akik elhagyták a papír alapú számlázást. A legintenzívebb fogyasztású ügyfélkörben is egyre népszerűbb az e-számla, a kampány során ebben a körben a regisztrációk száma kétszeresére emelkedett, így már közel 15 százalékuk él ezzel a lehetősséggel.


074__DS79331

Az elektronikus számla számos előnnyel jár a vállalkozások számára az energiaszolgáltatások terén is. Azon kívül, hogy gyorsabb és egyszerűbb ügyintézést biztosít, a vállalatok környezettudatos működését is elősegíti, hiszen teljesen papírmentes megoldást kínál.

Azonban azok a cégek, amelyek az MVM Partner kampánya keretében mondtak le a papíralapú számláról, nem csak ökológiai lábnyomukat csökkenthették, de idén karácsonykor mosolyt is varázsoltak több száz nehéz körülmények között élő gyermek arcára. Az MVM Partner ugyanis a 2015. szeptember 1. és 2015. november 30. között megvalósuló új e-számla regisztrációk után egy-egy karácsonyi díszbe öltöztetett földlabdás fenyőfát ajándékozott hátrányos helyzetű vagy fogyatékkal élő gyermekekkel foglalkozó intézményeknek. Így országszerte összesen mintegy 100 intézmény kapott karácsonyi ajándékot az MVM Partner környezettudatos ügyfeleinek köszönhetően.


049__DS79292

Az e-számla kapcsán az MVM Partner csatlakozott a Díjnet és az Elektronikus Számlaportál online számlakezelő rendszeréhez, így növelve ügyfelei kényelmét. Az e-számla – adattartalmát tekintve – megegyezik a papíralapú számlával. A papírmentes dokumentum elektronikus aláírással, valamint a kiállítás időpontját hitelesítő időbélyeggel ellátott, így megfelel az elektronikus számlára vonatkozó jogszabályban előírt követelményeknek. Ennek köszönhetően hivatalos ügyintézés esetén ugyanolyan értékű, mint papíralapú társa. Az elektronikus formában kiállított számla bemutatása az interneten történik; elkészültéről a rendszer e-mailben értesítést küld.

Kapcsolódó Cikkek

 • Így hamisít Soros György blogja

  Így hamisít Soros György blogja

  A 444-nek úgy néz ki még a lejáratás sem megy rendesen, egy súlyosan beteg lány felhasználásával próbálták meg lejáratni az Origo-t.

 • Gál Kinga: Az EP menekültügyi eljárásra vonatkozó rendelettervezete veszélyezteti a déli határzár működését

  Gál Kinga: Az EP menekültügyi eljárásra vonatkozó rendelettervezete veszélyezteti a déli határzár működését

  Az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságának (LIBE) szerdán bemutatott jogszabálytervezete egységesítené és kötelezővé tenné a menekültügyi eljárás lefolytatását az unió valamennyi tagállamában, amivel lehetetlenné tenné a menekültügyi eljárás tranzitzónákban történő lefolytatását, ezáltal jogilag veszélyeztetné a déli határzár működését – jelentette ki Gál Kinga fideszes EP-képviselő az MTI-hez eljuttatott közleményében szerdán.

 • Netanjahu levele Orbánnak: Partnerségünk a következő években erősödni fog

  Netanjahu levele Orbánnak: Partnerségünk a következő években erősödni fog

  Köszönetet mondott Izrael iránti állhatatos barátságáért és az elmúlt években kialakított szoros szövetségesi kapcsolatért Orbán Viktornak írt válaszlevelében Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök, és sok sikert kívánt magyar kollégája újabb kormányzati ciklusára – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke szerdán.