EUR: 307,31 Ft
CHF: 281,65 Ft
2017. május 26., péntek
Evelin, Fülöp

Budapest III.kerület

Egyszerre lenni két helyen

Tavaly történt, hogy az óbudai Harapó Mókus étterem tulaja gondolt egy merészet, és megnyitotta második éttermét is a kerületben. A Stelázsi névre keresztelt bisztró sokban különbözik elődjétől, néhányban pedig minden más vendéglőtől eltér: itt ugyanis egyszerre lehet jókat enni és színházba járni.

Stelázsi étterem PR ( Fotó: Sáfár Tibor)

Hazai ízek (Fotó: Sáfár Tibor)

Másfél éve nyitotta meg a kapuit az óbudai Stelázsi étterem a vendégek előtt, az azóta eltelt időszak pedig azt igazolta, hogy helyes döntés volt belevágni a projektbe. – Örömmel tapasztaljuk, hogy egyre többször telt házzal működünk, szóval megéri idejében asztalt foglalni – mondta el a Lokálnak Racsek Iván. A tulajdonos régi motorosnak számít a vendéglátásban, Harapó Mókus névre hallgató éttermét még édesapjával együtt indította el a ’90-es évek elején.

Stelázsi étterem PR ( Fotó: Sáfár Tibor)

Hangulatban nincs hiány (Fotó: Sáfár Tibor)

A Nagyszombat és a Lajos utca találkozásánál álló Stelázsi nem csak à la carte erős, hanem menüben és napi ajánlatban is. Ezek választékukban magasabb minőséget képviselnek az átlaghoz képest, a tulajdonos viszont azt is leszögezte, hogy mindezt nem a pénztárcákon akarják bevasalni. – Értékben felső, árban középkategóriát igyekszünk nyújtani – jelentette ki.

Persze a mérsékelt árak talán nem lennének elegendők ahhoz, hogy becsábítsák a vendégsereget, így aztán a Stelázsi a szolgáltatások terén is meglepőt húzott. Havi rendszerességgel BORcsütörtök rendezvényt hirdetnek, amelyen tucatnyi magyar, kézműves bort kóstolhatnak végig az érdeklődök szakértői irányítás mellett. Ezen túlmenően az étterem borshopként is funkcionál. Akit pedig még ez sem győzött meg, annak érdemes ellátogatni a Vacsoraszínház néven futó események egyikére, ahol a vacsorázó vendégek egy élő színházi előadásba csöppennek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Levegő ingyen

  Levegő ingyen

  Egy újabb gesztus a bringásoknak: a fővárosi önkormányzat Budapest tíz pontjára helyezett ki olyan pumpákat, amelyeket a két keréken közlekedők ingyen használhatnak.

 • Nyitrai Zsolt: Megvédjük a hazánkat

  Nyitrai Zsolt: Megvédjük a hazánkat

  Minden idők legsikeresebb nemzeti konzultációjának nevezte a mostanit Nyitrai Zsolt az Álljunk ki Magyarországért! elnevezésű kampány keretében Józsefvárosban tartott lakossági fórumon.

 • Továbbra is előzetesben

  Továbbra is előzetesben

  Három hónappal meghosszabbította a bíróság a 2016. szeptember 24-ei Teréz körúti robbantás feltételezett elkövetőjének előzetes letartóztatását.