2018. április 26., csütörtök
Ervin

Belföld

Folytatódik az aláírásgyűjtést, amíg a betelepítési kvóta el nem bukik

A Fidesz addig folytatja az aláírásgyűjtést, amíg a betelepítési kvóta el nem bukik, mert Magyarországot meg kell védeni – közölte a nagyobbik kormánypárt csütörtökön az MTI-vel.

A Fidesz ellenzéki nyilatkozatokra reagálva az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: Brüsszel és a baloldal továbbra is folytatja a bevándorláspárti politikáját, mindenkit beengednének és még be is telepítenék a bevándorlókat.


“Az Európai Bizottság még politikai bosszút is akar állni hazánkon, a határozott, sikeres bevándorláspolitika, és az uniós betelepítési kvóták elutasítása miatt” – olvasható.

A közleményben úgy fogalmaztak: “Brüsszel bármilyen politikai bosszút is folytat, továbbra is elutasítjuk a betelepítési kvótát, mert az veszélyes a biztonságunkra, a kultúránkra és növeli a terrorveszélyt”.


Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy pártja szerint felül kell vizsgálni és az uniós jogszabályokkal összhangban meg kell változtatni a hazai menekültügyi szabályozást.

Az Együtt szerint – mint az az MTI-hez eljuttatott közleményben olvasható – a Fidesz által az elmúlt hónapokban elfogadott menekültellenes és ellenségkereső szabályok károsak, és nem véletlen, hogy immár az Európai Unió is vizsgálja őket.

A Demokratikus Koalíció közölte: a párt előre figyelmeztette az Orbán-kormányt, hogy az embertelen döntések hazánk megbüntetését vonhatják maguk után. Ma bebizonyosodott, hogy a DK-nak sajnos igaza volt, valóban kötelezettségszegési eljárást eredményezett az orbáni menekültpolitika – írták az MTI-hez eljuttatott közleményben. A DK szerint Orbán Viktor Európa-ellenessége “ismét komoly kárt okozott hazánknak”.

Az Európai Bizottság csütörtökön több uniós tagállam, köztük Magyarország ellen is kötelezettségszegési eljárást indított, mert a testület úgy véli, hogy ezen országok menekültügyi szabályozásának bizonyos pontjai nincsenek összhangban a közösségi joggal.

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb hangfelvételek Gyárfás ügyében

  Újabb hangfelvételek Gyárfás ügyében

  Gyárfás Tamás letartóztatása csak a jéghegy csúcsa, a nyomozóhatóságnak nem egy, hanem “rengeteg kompromittáló hangfelvétele van a témában” – állítja a Heti Válasz online, ahol azt ígérték, a mai hetilapban további részleteket tárnak fel.

 • Ártatlannak vallotta magát a rendőrgyilkos

  Ártatlannak vallotta magát a rendőrgyilkos

  Illegális fegyvertartásban bűnösnek, emberölésben ártatlannak vallotta magát Győrkös István hungarista-vezér, aki 2016. október 26-án fejbe lőtte a Nemzeti Nyomozóiroda (NNI) munkatársát, aki a helyszínen meghalt.

 • Vona lelépett, mint egy örömlány

  Vona lelépett, mint egy örömlány

  Könyörgöm, hol van itt az egység? Sokan kiálthatnak fel így az ellenzéki szimpatizánsok közül, miután a pártok tovább nyírják egymást.