2018. január 17., szerda
Antal, Antónia

Belföld

Folytatódik az aláírásgyűjtést, amíg a betelepítési kvóta el nem bukik

A Fidesz addig folytatja az aláírásgyűjtést, amíg a betelepítési kvóta el nem bukik, mert Magyarországot meg kell védeni – közölte a nagyobbik kormánypárt csütörtökön az MTI-vel.

A Fidesz ellenzéki nyilatkozatokra reagálva az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: Brüsszel és a baloldal továbbra is folytatja a bevándorláspárti politikáját, mindenkit beengednének és még be is telepítenék a bevándorlókat.


“Az Európai Bizottság még politikai bosszút is akar állni hazánkon, a határozott, sikeres bevándorláspolitika, és az uniós betelepítési kvóták elutasítása miatt” – olvasható.

A közleményben úgy fogalmaztak: “Brüsszel bármilyen politikai bosszút is folytat, továbbra is elutasítjuk a betelepítési kvótát, mert az veszélyes a biztonságunkra, a kultúránkra és növeli a terrorveszélyt”.


Szent-Iványi István, a Magyar Liberális Párt külpolitikai szakértője sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy pártja szerint felül kell vizsgálni és az uniós jogszabályokkal összhangban meg kell változtatni a hazai menekültügyi szabályozást.

Az Együtt szerint – mint az az MTI-hez eljuttatott közleményben olvasható – a Fidesz által az elmúlt hónapokban elfogadott menekültellenes és ellenségkereső szabályok károsak, és nem véletlen, hogy immár az Európai Unió is vizsgálja őket.

A Demokratikus Koalíció közölte: a párt előre figyelmeztette az Orbán-kormányt, hogy az embertelen döntések hazánk megbüntetését vonhatják maguk után. Ma bebizonyosodott, hogy a DK-nak sajnos igaza volt, valóban kötelezettségszegési eljárást eredményezett az orbáni menekültpolitika – írták az MTI-hez eljuttatott közleményben. A DK szerint Orbán Viktor Európa-ellenessége “ismét komoly kárt okozott hazánknak”.

Az Európai Bizottság csütörtökön több uniós tagállam, köztük Magyarország ellen is kötelezettségszegési eljárást indított, mert a testület úgy véli, hogy ezen országok menekültügyi szabályozásának bizonyos pontjai nincsenek összhangban a közösségi joggal.

Kapcsolódó Cikkek

  • Hatalmasat nőtt a házasságkötések száma

    Hatalmasat nőtt a házasságkötések száma

    Hét év alatt csaknem a másfélszeresére, 35 500-ról 51 800-ra nőtt a házasságkötések évenkénti száma Magyarországon. Ennyi idő alatt ilyen mértékű emelkedés utoljára a második világháború utáni években, 1945 és 1950 között történt, amikor a világégés alatt elmaradó esküvőket pótolták be a párok – írta a Magyar Nemzet szerdán a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) friss tanulmánya alapján.

  • Gulyás: Az utókor feladata a kommunista diktatúra bűneinek feltárása

    Gulyás: Az utókor feladata a kommunista diktatúra bűneinek feltárása

    A diktatúra után harminc évvel az utókor legfontosabb feladata a valóság feltárása, ami büntetés azoknak, akik a kommunista rendszer bűneit elkövették, de jutalom azoknak, akik képesek voltak megőrizni egyenes gerincüket a nehéz körülmények között – mondta Gulyás Gergely, a Fidesz országgyűlési frakcióvezetője a Nemzeti Emlékezet Bizottsága könyvbemutatóján.