EUR: 309,16 Ft
CHF: 288,33 Ft
2017. január 21., szombat
Ágnes

Külföld

Hadat üzent az Iszlám Államnak az Egyesült Államok

2015. augusztus 12.
Az Iszlám Állam szélsőséges fegyveres szervezethez hű katonai csoportok egyike által az internetre feltett videóról készített, 2015. augusztus 5-én közreadott kép a térdre kényszerített, 30 éves, horvát Tomislav Salopekről egy meg nem nevezett tengerparti helyszínen. Az Iszlám Állam egyiptomi csoportja 2015. augusztus 12-én fotót tett közzé a közösségi médiában arról, hogy az általuk fogva tartott horvát túszt lefejezték. (MTI/AP)

Ismét hadat üzent az Iszlám Állam dzsihadista szervezetnek az Egyesült Államok.

Ashton Carter védelmi miniszter helyi idő szerint péntek este Washingtonban elhangzott beszédében bejelentette, hogy az Egyesült Államok fokozni akarja az IÁ terroristái elleni harcot.

“További lépéseket tervezünk abból a célból, hogy stratégiánkat megvalósítsuk, és mielőbb győzelmet arassunk az Iszlám Állam felett” – jelentette ki Carter, aki ugyanakkor ezzel kapcsolatban részleteket nem közölt.

Értesülések szerint Barack Obama elnök a jövő hét elején tárgyalásokat folytat a védelmi minisztérium illetékeseivel, hogy megvitassák a terrorszervezet elleni harc fokozásának lehetőségét Szíriában és Irakban. A tervek szerint ugyancsak a hét elején – hasonló célból – összeül az amerikai nemzetbiztonsági tanács is.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek